Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Senici radosť a v Žiline smútok po šiestich mesiacoch
Zdielať na

V Senici radosť a v Žiline smútok po šiestich mesiacoch

SENICA / Futbalisti Žiliny ako jednoznačného suveréna a lídra jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže v sezóne 2016/2017 na úvod jari sklamali svojich priaznivcov.

Sobotňajšia prehra 0:2 v Senici v zápase 20. kola Fortuna ligy s domácim FK, dovtedy predposledným tímom tabuľky, sa vzhľadom na majstrovské ambície MŠK vôbec nečakala. Žilinskí hráči v dueli ani raz nevystrelili medzi tri žrde a netrafili do priestoru senickej bránky, z trávnika odchádzali smutní. Klub spod Dubňa si pripísal iba druhú prehru v tejto ligovej sezóne, premiérovo neuspel pred takmer šiestimi mesiacmi 20. augusta 2016 na bratislavských Pasienkoch v 6. kole - vtedy podľahol 0:1.          

"Špecifikum prvého kola sa potvrdilo. Proti Senici nám, samozrejme okrem gólov, chýbala presná a najmä včasná finálna prihrávka.  Prehra bolí, najmä po víťaznej sérii. Kľúčové je, aby sme to vyhodnotili, hodili za hlavu a pozerali sa pred seba. Budeme silnejší. Ďakujem fanúšikom, že s nami cestovali k súperovi, hoci sme ich nepotešili. Najbližšie doma im to vynahradíme," citovala oficiálna internetová stránka žilinského klubu slová trénera Adriána Guľu. 

Napriek zaváhaniu prevláda aj z hráčskej šatne MŠK odhodlanie. "Domáci mali aj potrebné šťastie. Naozaj sme sa snažili dominovať, no bez vážnejšej strely na bránku asi ťažko zvíťazíme. Do druhého polčasu sme chceli produkovať viac hĺbkových centrov, ale nedarilo sa nám to realizovať. Celé mužstvo Senice bránilo obetavo, musíme jednoznačne zlepšiť zakončenie. Išlo o prvý jarný zápas, nevešiame hlavy, máme to vo vlastných rukách. Pokiaľ budeme naďalej pracovať tvrdo a trpezlivo, ďalšie duely zvládneme a dovedieme sezónu do vytúženého cieľa," vyjadril sa ľavý obranca so skúsenosťami zo slovenskej reprezentácie Jakub Holúbek. 

K jeho slovám sa pridal aj stredopoliar a kapitán žilinského mužstva Michal Škvarka, ktorý pre klubový web poznamenal: "Vedeli sme, že na nás čaká húževnatý súper. Začiatok sme nemali optimálny, povzbudil náš až inkasovaný gól. Snažili sme sa, ale strely i centre boli často zablokované. Chýbal nám dôraz v koncovke, domáci sa hádzali do striel a ťažko to išlo prepáliť.  Absolvovali sme veľmi náročný zápas, táto prehra nás však môže iba posunúť." 

V Senici pochopiteľne zavládla obrovská radosť z nečakaného triumfu nad favoritom. Klub zo Záhoria sa po štrnástich zápasoch a viac ako šiestich mesiacoch tešil vo Fortuna lige z plného bodového zisku, naposledy tak bolo vlani 13. augusta triumfom 1:0 v Zlatých Moravciach nad domácim FC ViOn v rámci 5. kola. O vedúci gól sobotňajšieho stretnutia sa v 16. min postaral po rohovom kope Tomáša Briganta na prednú žrď ďalší nový muž v senickom drese - stopér Michal Ranko. Na konečných 2:0 pečatil v 88. min český útočník Daniel Turyna, ktorý po zmätkoch v žilinskej defenzíve preloboval brankára hostí Miloša Volešáka. "Podľa mojich skúseností prvých päť kôl býva vždy bláznivých. Víťazstvo patrí do kabíny chalanom. Od mladých hráčov, ktorí prišli do tímu, pribudlo strašne veľa pozitívnej energie.  Je to úplne iné mužstvo, než  tu bolo počas jesene," vyjadril sa pre oficiálny senický klubový web spokojný tréner Miroslav Mentel. 

Súvisiace články