Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Riadna divočina v príprave! Päť červených, jedna i pre Slováka Guldana!
Zdielať na

Riadna divočina v príprave! Päť červených, jedna i pre Slováka Guldana!

BELEK / Buď mali oba tímy pred prípravným zápasom na sústrední v tureckom Beleku na obed surové steaky alebo bola v danom čase na danom mieste nejaká zlá geopatogénna zóna... Alebo to možno zapríčinilo dlhšie odlúčenie od priateliek a manželiek... Každopádne, prípravný duel Dinamo Záhreb - Zaglebie Lubin, to bola čistá zabíjačka!

Chorváti to dohrali bez dvoch vylúčených, Poliaci dokonca bez troch... Celá rozbuška vybuchla už v 22. minúte "priateľského" zápasu, keď sa po ostrejšom hlavičkovom súboji prvýkrát strhla na ihrisku riadna mela. Červené karty si z nej odniesli dvaja "víťazi" - Armin Hodžič a Jakub Tosik.

O šesť minút neskôr prišiel nechutný faul Nikolu Moru z Dinama a rolu Zora pomstiteľa si vzal na plecia slovenský obranca Lubinu Ľubomír Guldan... Tiež sa mu pre očami začervenalo a šiel z trávnika. Mora sa tam neohrial o moc dlhšie, schytal totiž ďalšiu červenú za ďalší "férový" zákrok... To už boli štyria do červeného kartového mariáša, ten si ale chcel očividne zahrať aj Sebastian Madera z poľského celku, ktorý neustál provokáciu od súpera.

Chorváti napokon zvíťazili 3:1, poľský asistent trénera Lukasz Smolarow mal z nervózneho stretnutia nedobré pocity: "Zápas bol viac o psychike, než o futbale. V značnej miere k tomu prispel súper, ale nemyslím si, že sa to muselo až vymknúť spod kontroly. Rozhodca ale niektoré verdikty urobil tak, ako urobil a preto sme dohrávali iba ôsmi." Naopak, kouč Dinama Ivajlo Petev bol spokojný a nielen preto, že jeho tím zvíťazil: "Ja som spokojný, hráči ukázali charakter. V takýchto zápasoch treba ukázať súdržnosť. Je nutné vziať si z toho to dobré a toho tam z našej strany bolo dosť!" 

Súvisiace články