Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Fantázia, Filip! V šlágri u protinožcov Hološko ponúkol lahôdkovú hlavičku!
Zdielať na

Fantázia, Filip! V šlágri u protinožcov Hološko ponúkol lahôdkovú hlavičku!

MELBOURNE / Náš futbalista Filip Hološko bol jednou z ústredných postáv dnešného šlágra austrálskej ligy. V predohrávke 17. kola totiž u protinožcov hostil druhý celok tabuľky ten prvý. Melbourne Victory privítalo FC Sydney a v prípade víťazstva mohlo zdramatizovať boj o titul. Mohlo... Slovenský útočník bol ale radikálne proti!

Futbalistom Victory sa navyše víťazstvo v predošlých dvoch kolách vyhlo a ak chceli zostať v závese za Hološkovým FC Sydney, museli ho pred vlastným publikom zdolať. V takom prípade by sa lídrovi austrálskej ligy priblížili na rozdiel piatich bodov.

Začali dobre, keďže od 18. minúty viedli po góle Troisiho. Na smútok tribún v Melbourne ale o dvadsať minút neskôr predviedol svoje nesporné hlavičkárske kvality 33-ročný rodák z Piešťan. Po centri Srba Miloša Ninkoviča sa Hološko nádherne zavesil do vzduchu a hlavičkou pod brvno nedal brankárovi domácich Lawrenceovi Thomasovi žiadnu šancu!

Filip Hološko dal v tejto sezóne A-League svoj šiesty gól, jeden zaznamenal aj v národnom pohári. Už bývalý slovenský reprezentant hral v Melbourne do 61. minúty, kedy ho vystriedal Bernie Ibini-Isei. Na a ten sa strelecky presadil už o ďalšie štyri minúty neskôr. Vďaka jeho presnému zásahu zvíťazilo FC Sydney v šlágri 2:1 a má pred Victory na čele súťaže už 11-bodový náskok! V 17-tich kolách "Hološkovci" ešte neprehrali, majú na konte 13 víťazstiev a 4 remízy.

Súvisiace články