Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Carlitos to má stále v nohe! Tevez famóznou šibenicou rozhodol Superclásico!
Zdielať na

Carlitos to má stále v nohe! Tevez famóznou šibenicou rozhodol Superclásico!

BUENOS AIRES / V Španielsku je to El Clásico v podaní Realu a Barcelony, v Argentíne zase Superclásico medzi inými nezmieriteľnými rivalmi, klubmi River Plate a Boca Juniors. Ich meranie síl má zakaždým poriadne elektrizujúcu atmosféru a inak tomu nebolo ani teraz. Štadión El Monumental s kapacitou 64 tisíc divákov videl až poltucet gólov.

Na smútok domácich priaznivcov ale padli štyri z nich do siete River Plate. Polovicu z nich strelil v Európe veľmi známy útočník, 32-ročný Carlos Tevez. Kanonier, ktorý obliekal dresy oboch veľkoklubov z Manchestru a potom pôsobil v Juventuse Turín. Tam bol jagavou hviezdou, v 66 zápasoch dal za "starú dámu" 39 gólov, no napriek tomu sa v roku 2015 rozhodol vrátil domov.

A to do klubu, v ktorom pôsobil od svojich trinástich do dvadsiatich rokov. Teda do farieb klubu Boca Juniors. Ten je momentálne lídrom argentínskej Primery Divisón, a to aj vďaka víťazstvu 4:2 nad River Plate. Víťazný gól Superclásica dal Carlos Tevez v 81. minúte a urobil to vskutku nádherným spôsobom. Carlitos - ako znie jeho prezývka - dostal prihrávku pred šestnástkou súpera, no nezdržoval sa žiadnym preberaním si lopty, či prípravou streleckej parkety. Práve naopak! Pravačkou loptu z prvej "obalil" tak perfektne, že tá skončila aj s pomocou žrde v šibenici brány River Plate. A argentínsky komentátor si mohol od nadšenia aj dušu vykričať...

Súvisiace články