Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Gubov prvý gól v Ekstraklase zatienil brutálny faul Božoka
Zdielať na

Gubov prvý gól v Ekstraklase zatienil brutálny faul Božoka

NIECIECZA / Slovenský futbalista Dávid Guba v službách poľského klubu Bruk-Bet Termalica Nieciecza sa dočkal svojho premiérového gólu v tamojšej najvyššej dlhodobej súťaži Ekstraklase.

V zápase 16. kola na pôde Gdynie nastúpil v 69. minúte a v nadstavenom čase druhého dejstva spečatil výsledok, hostia zvíťazili 3:1. "Skóroval som už aj predtým, no v zápise je uvedený iný hráč. Oficiálne som dal prvý gól teraz. Bolo to po centri z ľavej strany, zaznamenal som ho zblízka. Som rád, že som sa dočkal premiérového gólu. Najdôležitejšie je však víťazstvo. Po troch prehrách sme potrebovali získať tri body," uviedol Guba pre web zastupiteľskej spoločnosti CSM-Agency. V 38.minúte prišiel brutálny faul domáceho Božoka, ktorý putoval hneď pod sprchy a oslabil svoj tím. Tridsaťdvaročný Božok doma hral za rodné Michalovce (dve obdobia), Senec a Ružomberok, v Poľsku si obliekal aj dresy Belchatówa a Leczny. V Arke bol už v rokoch 2009 - 2011, do Gdynie sa vrátil vlani v júni, podpísal kontrakt na dva roky.

Rodák z Humenného a bývalý hráč Prešova, Žiliny a Trenčína prišiel do Nieciecze v lete a spočiatku pravidelne hrával, pribrzdilo ho však zranenie. "Mal som problémy s platničkami. Bolo to nepríjemné zranenie, vynechal som skoro tri mesiace," skonštatoval 25-ročný krídelník či útočník (nar. 29. júna 1991), ktorý sa do súťažného kolotoča zápasov vrátil začiatkom novembra vo veľkom štýle - strelil hetrik v drese rezervného mužstva.

Po 16. kole figuruje Bruk-Bet Termalica na 3. priečke s 27 bodmi, líder Lechia Gdansk má o 6 bodov viac. "Radi by sme ešte zabrali v zostávajúcich štyroch zápasoch v roku 2016, aby sme mali krajšie Vianoce," povedal s úsmevom Guba a dodal: "Ak sa nám to podarí, priblížime sa k nášmu cieľu - byť po 30. kole v prvej osmičke." Následne sa Ekstraklasa rozdelí pred nadstavbovou časťou na dve osemčlenné skupiny, v ktorých budú mužstvá bojovať o titul, resp. o záchranu.

V kádri Nieciecze má Guba sexteto krajanov - Patrika Mišáka, Romana Gergela, Samuela Štefánika, Pavla Staňa, Dalibora Plevu a Martina Juhara. "Bavíme sa tak po slovensky, ako aj po poľsky. Najdôležitejšie je, že náš tím tvorí výbornú partiu," uzavrel Dávid Guba.

Súvisiace články