Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Duel najväčších futbalových rivalov z Milána bez víťaza
Zdielať na

Duel najväčších futbalových rivalov z Milána bez víťaza

MILÁNO / Nedeľňajšie večerné milánske futbalové derby na San Sire medzi papierovo domácim AC a Interom nemalo víťaza, aj keď AC dvakrát viedlo a Inter mal manko ešte v 92. minúte stretnutia.

Dvojgólovým hrdinom "rossoneri" bol španielsky útočník Suso, ktorý skóroval v 42. a 58. minúte. Za hostí sa krátko po zmene strán presadil Antonio Candreva, v nadstavenom čase druhého dejstva aj Chorvát Ivan Perišič. Slovenský reprezentačný stredopoliar v službách AC Juraj Kucka odohral celý duel a v 22. minúte dostal žltú kartu. V 165. milánskom derby v Serie A sa zrodila 53. remíza, celkovo úspešnejší je Inter (61 víťazstiev, 51 prehier).

"Sedemdesiat minút sme hrali dobre, ale v zostávajúcich nám chýbalo držanie lopty. Myslím si, že môžeme hovoriť o dobrom výsledku, sme na dobrej ceste. Teší ma, že som dal dva góly," povedal kanonier AC Suso, citoval ho klubový web. Tréner Vincenzo Montella doplnil: "Som spokojný s výkonom. Musíme byť spokojní, počíname si dobre. Nadšenie, s akým hráči Interu oslavovali vyrovnávajúci gól, tiež svedčí o tom, že sme na správnej ceste. Musíme sa zamerať na to, aby sme sa zlepšovali, výsledky prídu. Máme pred sebou veľa zápasov." Kouč AC pochválil aj Susa: "Má talent a je fyzicky silný. Môže dať veľa gólov, očakávam od neho veľké veci."

Premiéru na lavičke Interu absolvoval nový kormidelník Stefano Pioli. Spokojný bol aj francúzsky stredopoliar hostí Geoffrey Kondogbia: "Snažili sme sa držať loptu a prehustiť stred ihriska. To nám pomohlo; myslím si, že to bol z našej strany dobrý výkon a pre trénera dobrý začiatok. Pioli zmenil rozostavenie a povedal nám, aby sme hrali so srdcom." Interu patrí po 13. kole 9. priečka v tabuľkovom poradí, AC figuruje na 3. pozícii.

Periodikum World Soccer vlani v decembri zaradilo milánske derby na prvú priečku v rámci duelov najväčších futbalových rivalov. Nižšie sa umiestnili napríklad zápasy Realu Madrid s FC Barcelona, rímskych klubov AS a Lazio či merania síl medzi Manchestrom United a FC Liverpool.

Súvisiace články