Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Stopercentný Leicester preťal sériu Gregušovej Kodane
Zdielať na

Stopercentný Leicester preťal sériu Gregušovej Kodane

LEICESTER / V aktuálnom ročníku anglickej futbalovej Premier League mu ako obhajcovi titulu patrí po 8. kole 13. priečka s ôsmimi bodmi a ôsmimi strelenými gólmi, pri svojej premiére v Lige majstrov je však Leicester City na prahu postupu do osemfinále.

Zverenci Claudia Ranieriho zvíťazili 1:0 presným zásahom Riyada Mahreza zo 40. minúty nad hráčmi dánskeho šampióna FC Kodaň v utorkovom domácom zápase G-skupiny v rámci 3. kola LM 2016/2017, s deviatimi bodmi a bez inkasovaného gólu sú jednoznačnými lídrami "géčka". Ak Leicester o dva týždne zvíťazí v Kodani (duel odohrajú 2. novembra), zabezpečí si prienik do jarného osemfinále.

"Bol to veľmi náročný súboj. Očakával som to. Kodaň má veľmi dobré mužstvo. Sú silní, vysokí a veľmi nebezpeční vo vzduchu," povedal Ranieri, citoval ho web LCFC. "Podali sme dobrý výkon, úplne iný ako v poslednom ligovom dueli. To je obvyklé, ak tím hrá v Lige majstrov prvý raz. Ak hráte vo veľkej súťaži, obvykle niečo stratíte v lige. Je to bežné, no chceme to zmeniť. Premier League je našou prioritou. Samozrejme, aj Liga majstrov, pretože najbližší mesiac rozhodne o tom, či v nej zotrváme. Sme v dobrej pozícii a náš osud je v našich rukách," skonštatoval taliansky kormidelník, doplnil ho Mahrez, ktorého citoval oficiálny web LM: "Dnes bolo najdôležitejšie, aby sme boli pevní, je náročné hrať proti Kodani. Všetci jej hráči sú fyzicky silní. Máme deväť bodov, takže sme spokojní."

Leicester z ostatných 23 domácich zápasov vo všetkých súťažiach prehral len dva. "Líšky" sú v aktuálnej sezóne LM prvým stopercentným mužstvom po odohraní troch zápasov vo svojej základnej skupine. V stredu môžu pribudnúť SSC Neapol, FC Barcelona a Atlético Madrid, majú zhodne po dva úspechy.

Kodaň, za ktorú hral od 87. minúty slovenský stredopoliar Ján Greguš, v utorok padla prvýkrát po takmer piatich mesiacoch. Šnúra Kodane bez prehry sa skončila na 23 dueloch (od 22. mája do 18. októbra). "V defenzíve sa náš výkon približoval k bezchybnému, v ofenzíve to proti nim bolo ťažké - vedeli sme to. Napriek tomu sme si utvorili tri či štyri príležitosti," povedal kouč Kodane Staale Solbakken pre klubový web. Mrzela ho najmä veľká šanca útočníka Andreasa Corneliusa v závere duelu, ktorú bravúrne zmaril brankár City Kasper Schmeichel. "Ak by Cornelius skóroval, bol by to perfektný večer. Nemôžem však byť nespokojný s výkonom mužstva. Dnes sme mohli zvíťaziť, remizovať aj prehrať - a prehrali sme," vyhlásil Solbakken, doplnil ho Cornelius: "Bol som si istý, že lopta ide do siete. Samozrejme, sme sklamaní, ale myslím si, že stále môžeme byť hrdí na náš výkon."

Súvisiace články