Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Futbalový tréner chce vytvoriť najlepšie mužstvo sveta. Zháňa spermie svetových hráčov
Zdielať na

Futbalový tréner chce vytvoriť najlepšie mužstvo sveta. Zháňa spermie svetových hráčov

BRATISLAVA, OSLO / Futbalový tréner Ole Vidar Toftesund tvrdí, že dobrých hráčov je šialene málo, a tak sa rozhodol vytvoriť si vlastný tím. A to naozaj nezvyčajným ba až bizarným spôsobom. Tvoriť by ho mali potomkovia tých najlepších futbalistov planéty.

"O 20 rokov by Nordstrand mal najlepší tím na svete. Otehotneli by priateľky hráčov nášho tímu a to vďaka spermiám najlepších hráčov. Potrebujem pomoc. Poznáte Zlatana, alebo Ronalda?" pýta sa vo videu na sociálnej sieti tréner. Cieľom nórskeho trénera je raz mať tím z potomkov tých najlepších futbalistov planéty.

"Je to ako sci-fi, hoci sa hovorí, že genetiku neoklameš. Športovci majú genetické vybavenie od rodičov, keď športovali. Ale len genetika nestačí, aby bol človek Ibrahimovič," povedal lekár Branislav Delej.

Oleho Vidara Toftesunda, zdá sa postihla po 30 rokoch práce futbalového trénera, keď sa venoval viac ako tisícke hráčov, depresia a preto sa rozhodol pre spomínanú šialenú výzvu. "Väčšina hráčov bola zlá. Niektorí pomalí, tuční a starí," pokračuje na sieti. 

Desať Saganov

S potrebným nadhľadom, jeho nápad nie je zlý. Okrem najlepšieho futbalového tímu sveta, by si niektorá krajina mohla vytvoriť atletickú reprezentáciu z potomkov Bolta či Powella, no a na Slovensku by sme mohli mať cyklistický tím založený na génoch Petra Sagana.

"Desať Saganov, to by bola nuda," myslí si Peter Zánický, bývalý tréner Petra Sagana. 

Nórsky tréner by však musel riešiť aj množstvo ďalších záležitostí. Napríklad aj právnych, o etike ani nehovoriac. No a za zamyslenie stojí aj to, ako presvedčil či presvedčí fanúšičky klubu, aby sa nechali umelo oplodniť získanými cennými spermiami.

Navyše neexistuje záruka, že by sa im narodili iba tí výnimoční futbalisti. "Že sa narodí chlapec, už to je 50-percentná šanca. Je tam množstvo vecí, na ktorých to môže zlyhať. 

   

Súvisiace články