Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Slováci prehrali s Angličanmi. V nadstavení rozhodol Lallana
Zdielať na

Slováci prehrali s Angličanmi. V nadstavení rozhodol Lallana

TRNAVA / Prehrou 0:1 s favorizovanými Angličanmi vstúpili futbalisti Slovenska v nedeľu večer v Trnave v F-skupine európskej zóny do kvalifikačných bojov o postup na svetový šampionát do Ruska 2018.

Domáci hnaní vypredaným hľadiskom Štadióna Antona Malatinského podali obetavý výkon, keďže od 57. min hrali oslabení o vylúčeného kapitána Martina Škrtela. O troch bodoch pre hostí rozhodol v nadstavenom čase Adam Lallana.

Kvalifikácia MS 2018 vo futbale (Trnava):
F-skupina:
Slovensko - Anglicko 0:1 (0:0)
Gól: 90.+ Lallana, ŽK: 25. Škrtel - 90.+ Lallana, ČK: 57. Škrtel (Slovensko) po 2. ŽK, rozhodovali: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všetci Srb.), 18 111 divákov

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Pečovský (56. Gyömbér), Greguš - Mak (71. F. Kubík), Hamšík, Švento (78. F. Kiss) - Ďuriš
Anglicko: Hart - K. Walker, G. Cahill, Stones, Rose - Henderson (64. Alli), Dier - Sterling (70. Walcott), Rooney, Lallana - H. Kane (82. Sturridge)

Angličania mali v úvodnej štvrťhodine územnú prevahu, ale neutvorili si žiadnu príležitosť. Všetky situácie včas vyriešila spoľahlivá slovenská obrana. V 22. min z pravého krídla prudko centroval Walker, kapitán SR Škrtel upratal loptu do bezpečia. Prvú veľkú šancu si v 37. min vypracovali zverenci trénera Jána Kozáka: Pekarík s Ďurišom vybojovali v rohu šestnástky loptu a po prízemnom centri druhého menovaného Šventovi chýbali pred bránkou centimetre. Onedlho mohlo zahrmieť aj na druhej strane, keď po nedorozumení v slovenskej defenzíve Sterling vystrelil tesne vedľa Kozáčikovej pravej žrde.

"Albión" začal po zmene strán náporom, ktorý ešte opticky vzrástol po druhej žltej karte a následnom vylúčení slovenského kapitána Škrtela v 57. min. Na stopérsky post k Ďuricovi sa zasunul striedajúci Gyömbér. V 66. min Kozáčik s námahou vytlačil nad brvno lob Sterlinga. V 71. min vystrelil Rooney z priameho kopu nad slovenskú svätyňu. Štvrťhodinu pred koncom opečiatkovala tvrdá strela Lallanu pravú žrď slovenskej bránky, následnú strelu toho istého hráča bravúrne vyrazil Kozáčik. Gól striedajúceho Walcotta v 90. min neplatil pre ofsajd. V nadstavenom čase šokoval trnavské tribúny zblízka Lallana - 0:1.

Súvisiace články