Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Allardyce: Pred duelom budem nervózny, v Trnave chceme vyhrať
Zdielať na

Allardyce: Pred duelom budem nervózny, v Trnave chceme vyhrať

TRNAVA / Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Sam Allardyce pred nedeľňajším duelom proti Slovensku (začiatok o 18.00 h SELČ v Trnave) v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska pripustil, že vo svojej premiére na lavičke "Albiónu" bude cítiť mierne napätie.

"Big Sam", ako znie prezývka 61-ročného kouča, v júli nahradil pri kormidle anglického tímu Roya Hodgsona. "Myslím si, že určitá nervozita tam bude, hlavne v úvode zápasu. Prichádza to zakaždým, keď vstupujete do nového zamestnania. Dúfam, že hráči na ihrisku odvedú to, čo si povieme a dosiahnu víťazstvo," vyhlásil v sobotu Sam Allardyce.

Niekdajší kouč Boltonu Wanderers či Sunderlandu je presvedčený, že z neho tréma opadne po úvodných minútach stretnutia. "Hneď ako rozhodca fúkne do píšťalky, nebudem si všímať okolie. Budem sa zameriavať na priebeh duelu, komunikovať s hráčmi a riešiť potrebné taktické zmeny," doplnil skúsený odborník, ktorý zverejnil základnú zostavu na nedeľný zápas s dvojdňovým predstihom. "Výber hráčov bol veľmi náročný proces. Zvažoval som viacero vecí, to, ako hrá súper a aj to, ako sa naši hráči prezentujú v kluboch. Myslím si, že som vybral najsilnejší možný tím, ktorý bude schopný zdolať Slovákov. Tí hrajú doma, musíme byť dostatočne odolní v obrane a byť kreatívni smerom dopredu," dodal anglický kormidelník Sam Allardyce.

Angličania naposledy prehrali v kvalifikačnom zápase ešte v roku 2009, keď v rámci eliminácie MS 2010 nestačili v Dnipropetrovsku na domácich Ukrajincov (0:1). Anglicko odvtedy neprehralo 31 kvalifikačných stretnutí v sérii. "Osobne si myslím, že v Trnave náš čaká najťažší zápas celej kvalifikácie, spokojný budem aj s remízou. Samozrejme, chceme získať všetky tri body. Budem šťastný, ak si náš fanúšik po zápase povie, že Anglicko je späť a na jeho hru sa dalo pozerať," dodal tréner národného tímu z "kolísky futbalu".

Tamojšia fanúšikovská obec v ostatnom čase pomerne často kritizovala Allardycovo rozhodnutie zveriť kapitánsku pásku Waynovi Rooneymu z Manchestru United. Tridsaťročný Liverpoolčan v prípade nedeľňajšieho štartu prekoná Davida Beckhama v počte vystúpení v anglickom drese (momentálne obaja na druhom mieste so 115 štartmi, pozn.) a zníži odstup od rekordéra Petra Shiltona so 125 duelmi za "Albión". "Videl som hrať Wayna za United v útoku, na podhrotovej pozícii, na pravej strane aj v strede zálohy. Svedčí to o jeho flexibilite a tiež o tom, že je to dôveryhodný človek," doplnil Allardyce.

Súvisiace články