Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Trenčín prežil klinickú smrť. Napriek prehre postúpil
Zdielať na

Trenčín prežil klinickú smrť. Napriek prehre postúpil

ŽILINA / Futbalisti AS Trenčín postúpili do 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017.

Trenčania síce prehrali 2:3 so slovinským majstrom NK Olimpija Ľubľana v stredajšej domácej odvete 2. predkola, no víťazstvo 4:3 z úvodného merania síl na pôde súperov ich posunulo ďalej zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na ihrisku protivníka. Trenčín si v 3. predkole zmeria sily s Legiou Varšava.

Hráči úradujúceho slovenského šampióna na ihrisku v Žiline najskôr výrazne dominovali, prevahu potvrdili v úvodnej dvadsaťminútovke gólmi Rangela Jangu a Matúša Bera. Hostia ešte do konca prvého polčasu vyrovnali presnými zásahmi Dejana Kelhara a Blessinga Elekeho. Desať minút pred koncom vlial Olimpiji nádej gól Denisa Klinara, postupový gól však už hostia nepridali.

Prvé zápasy 3. predkola odohrajú v termíne 26. a 27. júla, odvety sa uskutočnia 2. a 3. augusta. Trenčín odohrá prvý duel v Žiline a odvetu vo Varšave. Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play-off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta). Neúspešní z 3. predkola LM sa presunú do play-off Európskej ligy, posledného kola pred skupinovou fázou tejto súťaže.

Liga majstrov 2016/2017 - 2. predkolo:

AS Trenčín (SR) - NK Olimpija Ľubľana (Slovin.) 2:3 (2:2) - prvý zápas 4:3, do 3. predkola postúpil AS Trenčín
Góly: 13. Janga, 20. Bero - 41. Kelhar, 45. Eleke, 79. Klinar, ŽK: 67. Skovajsa - 51. Bajrič, 55. Kirm, 75. Klinar, rozhodoval: Capela (Portug.)

Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley - Holúbek - Rabiu (90. Rafael Vieira), Bero - Kalu, Janga (85. Udeh), Aliko Bala (74. Diks)
Ľubľana: Šeliga - Kelhar, Zarifovič, Bajrič - D. Matič - Klinar, Zajc, Ricardo Alves (65. Wobay), Kirm (81. Krefl) - Eleke, Velikonja

Trenčania vstúpili do duelu rovnako ako do zápasu v Ľubľane - aktívne a ofenzívne. V úvodnej dvadsaťminútovke hostí k ničomu nepustili a sami udreli dvakrát - najskôr Janga v 13. a následne Bero v 20. min rozjasali žilinské tribúny. Ševelovi zverenci si vypracovali aj ďalšie sľubné príležitosti, ale nezužitkovali ich. Záver úvodného dejstva pripomenul minulotýždňové meranie síl. Aktivitu a s ňou aj loptu postupne prevzali hráči Olimpije, ktorí v tej chvíli museli na postup skórovať štyrikrát a ani raz neinkasovať. V závere polčasu už mali za sebou polovicu misie - najskôr sa Kelhar presadil hlavou po rohovom kope a keď vzápätí skóroval aj Eleke, z výkonu Trenčanov sa začala vytrácať dovtedajšia pohoda a ľahkosť.

Druhý polčas už veľa futbalovej krásy a pohľadných akcií nepriniesol, Trenčania pozorne bránili a hostia sa najskôr svojimi zbraňami nedokázali dostať do šancí na zdramatizovanie duelu. Až v 79. min z ničoho nič udrel Klinar. Olimpija však už nedokázala pridať postupový presný zásah.