Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Talentovaný László Bénes hráčom Mönchengladbachu
Zdielať na

Talentovaný László Bénes hráčom Mönchengladbachu

ŽILINA / Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant László Bénes bude vo svojej kariére pokračovať v nemeckom bundesligovom klube Borussia Mönchengladbach.

Angažovanie 18-ročného ofenzívneho stredopoliara potvrdili tento nemecký klub prostredníctvom svojej oficiálnej internetovej stránky a aj hráčov doterajší zamestnávateľ, MŠK Žilina. Bénes sa Mönchengladbachu upísal na päť rokov - do júna 2021.

"Sme veľmi radi, že si László Bénes vybral Borussiu. Je to veľký talent, sledovali sme ho dlhší čas," vyhlásil športový riaditeľ klubu z Mönchengladbachu Max Eberl a doplnil: "László je ľavonohý futbalista, ktorý môže hrať v strede zálohy aj na krídle. Je to hráč s veľkou perspektívou, ktorý u nás spraví ďalší krok vpred."

Bénes prišiel pod Dubeň vo februári 2015 z akadémie maďarského Györu, dostal zmluvu na tri roky. Za Žilinu nastúpil v 31 ligových stretnutiach, dal jeden gól. Je odchovancom Šamorína, neskôr pôsobil v rodnej Dunajskej Strede. "Lacimu v mene celého klubu ďakujeme za výkony v našom drese a prajeme mu, aby bola Borussia ďalším správnym krokom vpred v jeho sľubne rozvíjajúcej sa futbalovej kariére," uviedol MŠK na svojom oficiálnom webe s dôvetkom, že zmluvné strany sa dohodli nezverejniť odstupné pre slovenský klub.