Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slováci zabudli na Wales. Očakávajú kľúčový súboj s Ruskom
Zdielať na

Slováci zabudli na Wales. Očakávajú kľúčový súboj s Ruskom

VICHY / Slovenskí futbaloví reprezentanti už podľa svojich slov zabudli na sobotňajšiu prehru 1:2 s Walesanmi a koncentrujú sa na druhý súboj v rámci základnej B-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

Zverenci Jána Kozáka vyzvú v stredu 15. júna o 15.00 h v Lille Rusov, tí vo svojom úvodnom vystúpení remizovali 1:1 s favorizovanými Angličanmi.

"Prehrali sme 1:2. Na ten zápas sme už zabudli, ideme ďalej," povedal obranca Tomáš Hubočan počas pondelkového mediálneho termínu vo Vichy, prechodnom domove "slovenských sokolov" počas ich francúzskeho dobrodružstva. "Dnes sme pozerali video zo zápasu Ruska s Anglickom a analyzovali sme ich hru. Sústredíme sa na najbližší duel, ktorý bude kľúčový," uviedol útočník Adam Nemec.

Hubočan aj Nemec boli stabilní členovia základnej jedenástky Jána Kozáka počas kvalifikačných bojov, v prvom súboji SR na ME 2016 však od úvodného hvizdu rozhodcu obaja sedeli len na lavičke náhradníkov na Stade de Bordeaux. Zakončovateľ holandského Willem II Tilburg Nemec nastúpil po hodine duelu, Hubočan do stretnutia nezasiahol. Obaja sa pokúsili o analýzu hry najbližšieho súpera.

"Podľa toho, čo sme videli, odohrali výborný zápas s Anglickom. Sú dobre pripravení fyzicky, hrajú kontaktný futbal. Ich prvoradou myšlienkou je nakopnutie lopty na Dziubu, ktorý všetko sklepáva, treba sa na to dobre pripraviť, zbierať druhé lopty a ísť do protiútoku. Sú výborne pripravení na tento šampionát, my tiež, takže som zvedavý na túto konfrontáciu," skonštatoval 30-ročný zadák Dinama Moskva Hubočan, doplnil ho Nemec: "Rusi sú húževnatí, nepríjemní, potrápili Angličanov a hrali až do konca. V závere vyrovnali, čo znamená, že sa nevzdali až do poslednej minúty. Bude to ťažký zápas. Neboja sa súbojov. Vedia aj kombinovať, aj keď skôr kopali dlhé lopty na vysunutého hráča, ale potrápili Angličanov aj v medzihre. Futbal určite vedia hrať a budú veľmi nepríjemní."