Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Košiciach môžu už zajtra oslavovať návrat do Fortuna ligy
Zdielať na

V Košiciach môžu už zajtra oslavovať návrat do Fortuna ligy

BRATISLAVA / Hráči FC VSS Košice sú veľmi blízko k návratu do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, v ktorej naposledy účinkovali ešte s názvom MFK Košice v ročníku 2014/2015.

Zverencom trénera Ivana Lapšanského, ktorý začiatkom mája nahradil v pozícii hlavného kouča košického mužstva odvolaného Jaroslava Galka, stačí na definitívu akékoľvek víťazstvo nad FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa v sobotňajšom domácom dueli predposledného 11. kola nadstavbovej časti Doxxbet ligy (skupina o postup do Fortuna ligy).

V súčasnosti má FC VSS Košice 56 bodov, čo je o jeden viac ako najväčší rival 1. FC Tatran Prešov. Na štart medzi slovenskou elitou v nastávajúcej sezóne má ešte nárok aj momentálne štvrtý tím priebežnej klasifikácie FC Lokomotíva Košice (zatiaľ 51 bodov), na ktorý čakajú ešte dve vystúpenia.

Dvaja najväčší ašpiranti si doslova ponúkajú líderské postavenie v tabuľke. V predchádzajúcom 10. kole nadstavby podľahli futbalisti FC VSS Košice v Nitre s FC 0:1, Prešov získal v ostatných dvoch dueloch na domácom trávniku iba "chudobné" dva body za remízy (FK Pohronie 0:0, FC Nitra 1:1).

Súvisiace články