Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Neúčasť na ME 2016 je Benzemovo najväčšie sklamanie
Zdielať na

Neúčasť na ME 2016 je Benzemovo najväčšie sklamanie

PARÍŽ / Karim Benzema obvinil kouča francúzskej futbalovej reprezentácie Didiera Deschampsa, že podľahol tlaku rasistov, keď sa rozhodol nezaradiť útočníka Realu Madrid do nominácie na majstrovstvá Európy 2016.

"Neverím, že je rasista, ale neodolal práve tejto časti Francúzska," uviedol Benzema v rozhovore pre španielsky športový denník Marca. Kormidelník tímu organizátorskej krajiny pritom dlho patril medzi obhajcov Benzemu, ktorý čelí v reprezentácii dištancu pre obvinenie z napomáhania pri vydieraní svojho kolegu z národného mužstva Mathieua Valbuenu.

"Bol by som rád reprezentoval moju krajinu, ale, nanešťastie, nie je to možné. Neúčasť na MS 2010 v JAR bola pre mňa rana, ale prísť o európsky šampionát na domácej pôde je ešte oveľa horšie. Nepochybne je to jedno z najväčších sklamaní v mojom živote," tvrdí Benzema, ktorého vyjadrenie na tému rasizmu prišlo po slovách bývalého reprezentanta Erica Cantonu. Ten sa minulý týždeň vyjadril v duchu, že Deschams vynechal Benzemu i krídelníka Nice Hatema Ben Arfu z nominácie z rasistických dôvodov.

Súvisiace články