Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Taliani nepatria podľa Buffona medzi favoritov ME
Zdielať na

Taliani nepatria podľa Buffona medzi favoritov ME

TURÍN / Podľa brankára Gianluigiho Buffona nepatrí Taliansko medzi favoritov blížiacich sa futbalových majstrovstiev Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

Hoci je "squadra" vicešampiónom spred štyroch rokov, v základnej E-skupine ju teraz čakajú nároční protivníci - Belgicko, Švédsko a Írsko. Taliani prešli kvalifikáciou pomerne hladko, vyhrali svoju G-skupinu, ale gólman Juventusu Turín naznačil, že pred ním a jeho krajanmi stojí veľká výzva.

"Taliansko kladiem až za Nemecko, Francúzsko, Španielsko a Belgicko, ktorí sú na papieri lepší," povedal Buffon pre France Football. Tridsaťosemročný brankár napriek pokročilému veku nevyzerá, že by poľavoval vo svojich výkonoch. Vo Francúzsku ho čaká už deviaty veľký turnaj, v roku 2006 sa s Talianmi stal majstrom sveta. "Chcem hrať do štyridsiatky, sám sebe som si stanovil cieľ účasťou na šiestom záverečnom turnaji MS," dodal Buffon, ktorý si v nedeľu proti Škótsku pripísal 157. štart v najcennejšom drese.

Nominácia Talianska na ME 2016 vo Francúzsku (10. júna - 10. júla):

Brankári: Gianluigi Buffon (Juventus Turín), Federico Marchetti (Lazio Rím), Salvatore Sirigu (Paríž St. Germain/Fr.)
Obrancovia: Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini (všetci Juventus Turín), Matteo Darmian (Manchester United/Angl.), Mattia De Sciglio (AC Miláno), Angelo Ogbonna (West Ham United/Angl.)
Stredopoliari: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Marco Parolo, Antonio Candreva (obaja Lazio Rím), Daniele De Rossi, Stephan El Shaarawy, Alessandro Florenzi (všetci AS Rím), Emanuele Giaccherini (Bologna), Stefano Sturaro (Juventus Turín), Thiago Motta (Paríž St. Germain/Fr.)

Súvisiace články