Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Schet si sype popol na hlavu! Príde o sľubnú kariéru?
Zdielať na

Schet si sype popol na hlavu! Príde o sľubnú kariéru?

TRENČÍN / Holandský futbalista novopečeného slovenského šampióna AS Trenčín Mitchell Schet sa ospravedlnil za to, že si v pondelok nadránom po oslavách zisku majstrovského titulu potužený alkoholom sadol za volant a havaroval.

Dôsledkom jeho konania bolo oznámenie o ukončení spolupráce zo strany AS Trenčín. Dvadsaťosemročný holandský krídelník, ktorý vo Fortuna lige 2015/2016 nastrieľal päť gólov, vošiel na križovatke medzi Trenčianskou Turnou a Trenčianskymi Stankovcami z vedľajšej cesty do jazdnej dráhy vodičovi idúcemu po hlavnej. Pri nehode došlo k ľahkým zraneniam Scheta a aj trojice v druhom vozidle. Celkovú škodu na vozidlách odhadli na 11 600 eur. Schet nafúkal 1,38 promile alkoholu v krvi.

"V prvom rade sa chcem ospravedlniť všetkým fanúšikom AS Trenčín, klubu a ľuďom na Slovensku. Urobil som hlúpu chybu. Viem, že to už nemôžem vziať späť. Beriem celú zodpovednosť na seba. Verím, že moja autonehoda sa stane výstrahou nielen pre všetkých mladých hráčov u nás v klube, ale pre celý AS Trenčín a vôbec všetkých, ktorí to zaznamenali. Pre mňa osobne to bola tvrdá lekcia. Jediný fakt, ktorý mi môže aspoň trochu uľaviť, je skutočnosť, že sa nestalo niečo ešte horšie. Rozumiem rozhodnutiu klubu a rešpektujem ho," uviedol prostredníctvom oficiálnej prezentácie AS na facebooku Schet, ktorý sa v stredu ospravedlnil spoluhráčom a absolvoval aj stretnutie s generálnym manažérom klubu Róbertom Rybníčkom.

"Konanie hráča po ukončení osláv je absolútne neakceptovateľné. S poľutovaním sme prijali správu o dopravnej nehode nášho futbalistu. Klubové pravidlá sú v takýchto prípadoch dané a o následnom vyvodení jeho zodpovednosti voči klubu a eventuálnom treste sa rozhodne v nasledujúcich dňoch po dôkladnom oboznámení sa s udalosťou. V danom prípade ide o jednoznačnú zodpovednosť danej osoby. Napriek tomu sa klub postavil k skutku svojho hráča otvorene. Zástupca AS Trenčín navštívil zranené osoby v nemocnici a v mene klubu sa poškodeným ospravedlnil. K celému prípadu vieme na záver dodať iba to, že klub AS Trenčín po zvážení aktuálne známych okolností nebude pokračovať v spolupráci s hráčom Mitchellom Schetom," uviedol klub v utorkovom stanovisku.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články