Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Je iba máj a gól roka 2016 je na svete! Nevídaný kúsok 14-ročného Brazílčana!
Zdielať na

Je iba máj a gól roka 2016 je na svete! Nevídaný kúsok 14-ročného Brazílčana!

PORTO ALEGRE / Má iba 14 rokov a taký gól už asi (na 99,99 percenta) v zápase nikdy nedá. Mladý futbalista brazílskeho Grémia Porto Alegre sa volá Thomas Luciano a jeho presný zásah je momentálne úplne právom absolútnym hitom internetu! Bol totiž nevídaný!

V podaní obrancu dvojnásobne! Neskutočný gól, ktorý sa zrodil v zápase kategórie U14 medzi Grémiom a tímom Novo Hamburgo, bude určite horúcim kandidátom na Cenu Ferenca Puskása. Tú udeľuje FIFA (jej experti najprv vyberú 10 gólov) na základe hlasovania fanúšikov autorovi najkrajšieho gólu roka. Za rok 2012 ju získal náš reprezentant Miroslav Stoch.

Famózne čosi!

A je veľmi ľahko možné, že teraz sa z nej bude tešiť brazílsky tínedžer. Mladí futbalisti Grémia sa najprv chytali za hlavy, pretože pekná strela jedného z nich skončila na spojnici brány súpera. Odtiaľ sa odrazila a letela ponad hlavu dobiehajúceho Thomasa Luciana za jeho chrbát... Žiadny problém! Teda, iba v tomto konkrétnom prípade... Brazílsky mladíček sa totiž vrhol dopredu, švihol pätou svojej pravačky a poslal ju do siete šokovaného brankára. Jeho takzvaný "scorpion kick" pripomenul husársky kúsok kolumbijského brankára Reného Higuitu. Ten ním ale v roku 1995 vo Wembley v súboji s Anglickom gólu zabránil... A označili ho za najlepší brankársky zákrok v histórii futbalu - presvedčte sa TU. Thomas Luciano teraz posunul jeho level do gólového zakončenia!

Súvisiace články