Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Trenčín otočil finále proti Slovanu a obhájil trofej
Zdielať na
Futbal

Trenčín otočil finále proti Slovanu a obhájil trofej

TRNAVA / TRNAVA - Futbalisti AS Trenčín zotrvali na tróne slovenskej pohárovej súťaže. V piatkovom finálovom stretnutí Slovnaft Cupu 2015/2016 v trnavskej City Arene pokorili hráčov ŠK Slovan Bratislava 3:1 a dosiahli druhé celkové prvenstvo pod týmto klubovým názvom.

Skóre zápasu pritom po bezgólovom prvom polčase otvorili “belasí”, v 53. min sa strelecky presadil Adam Zreľák. V závere však zaúradovali Trenčania a zásahom striedajúceho Stefana Maierhofera a dvoch Gina Van Kessela zvrátili vývoj zápasu na svoju stranu. Slovan nezískal siedmu pohárovú trofej v ére samostatného Slovenska.

Slovnaft Cup 2015/2016 - finále:

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 1:3 (0:0) - hralo sa v Trnave
Góly: 53. Zreľák - 86. a 90.+ Van Kessel, 78. Maierhofer, ŽK: 80. Pliatsikas (Slovan), rozhodovali: Sedlák - Vorel, Chládek, 8547 divákov

Slovan: Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný - Scott (90.+ V. Savičevič), De Kamps - Milinkovič (84. Crnkič), F. Kubík, Zreľák - Vittek
Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley - Koolwijk (90. Lawrence) - Van Kessel, Bero, Rabiu, Kalu (66. Maierhofer) - Guba (66. Schet)

V 3. min sa Bero pokúšal uvoľniť v pokutovom území Slovana, ale neprebojoval sa k zakončeniu. O päť minút Zreľák prihral Kubíkovi, jeho pokus zblokovali Trenčania na rohový kop. Na konci úvodnej desaťminútovky zaváhal Skovajsa, k lopte sa dostal Zreľák, posunul ju opäť Kubíkovi, ten však minul. V 14. min Milinkovič ľavačkou preveril pozornosť Šemrinca. Na opačnej strane Koolwijk oblúčikom našiel Bera, ktorý volejom z ťažkej pozície netrafil bránku. Mucha podstúpil krátke ošetrenie po mikrosúboji s Gubom. Po rohu z druhej vlny nebezpečne vystrelil Skovajsa. Hlavný rozhodca Sedlák v 26. min prerušil stretnutie, zapríčinili to fanúšikovia "belasých", ktorí zo svojho vyhradeného sektora zahádzali okolie Muchovej bránky zábavnou pyrotechnikou. Štadión Antona Malatinského sa zahalil do dymu, no zakrátko sa už pokračovalo v hre. Naspäť do tempa sa rýchlejšie dostali Trenčania: Van Kessel priťukol Berovi, jeho pokus zastavila až žrď Slovana. Neskôr Zreľák v dobrej príležitosti nepreloboval Šemrinca, nedotiahol ani ďalšiu svoju ofenzívnu akciu. V závere prvého dejstva Saláta hlavičkoval vedľa, bodku dala nepresná strela Vitteka.

Po návrate z kabín Milinkovič nespracoval loptu v bezprostrednej blízkosti trenčianskej svätyne. Potom však Kubík vysunul Zreľáka, ktorý v 53. min rutinérsky obišiel aj Šemrinca a skóroval do prázdnej bránky - 1:0 pre Slovan. O desať minút sa o odpoveď snažil Guba, no nedôrazným zakončením neohrozil Muchu. Vzápätí unikol Vittek, ale zo spoločného prieniku s Kubíkom do hĺbky polovice AS vyťažil iba roh. K prvej zmene v zostave sa po vyše hodine hry odhodlal tréner obhajcu Ševela. Ten naraz vymenil dokonca dvojicu zverencov - prišli Schet s Maierhoferom. Práve rakúsky dlháň bol motorom zvýšenej aktivity Trenčanov: najprv hlavou sklopil loptu pre Bera, ten volejom vypálil nad. V 78. min zakončil Maierhofer už sám a zblízka nedal Muchovi šancu - 1:1. Pozoruhodné je, že v takomto vybičovanom dueli sa prvýkrát žltá karta ťahala až desať minút pred koncom riadneho hracieho času, videl ju bratislavský obranca Pliatsikas. Ten istý futbalista takmer hlavičkou dal vlastný gól. Z následného rohového kopu už Slovan inkasoval: v 86. min za Muchov chrbát loptu pretlačil Van Kessel - 2:1 pre Trenčín. Triumf AS v pomere 3:1 spečatil v nadstavenom čase svojím druhým zásahom v zápase Van Kessel, skóroval po tom, ako "belasí" nevyužili hru vabank a Mucha sa nestihol vrátiť na čiaru.