Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Osem gólov Barcelony v La Coruni, víťazstvá Atlética aj Realu
Zdielať na

Osem gólov Barcelony v La Coruni, víťazstvá Atlética aj Realu

LA CORUŇA / Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v stredajšom stretnutí 34. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División na trávniku Deportiva La Coruňa vysoko 8:0.

Hrdinom stretnutia bol Uruguajčan Luis Suárez, ktorý strelil štyri góly a na ďalšie tri prihral. Zverenci trénera Luisa Enriqueho sú, zdá sa, z výsledkovej krízy vonku. Katalánci v predchádzajúcich troch ligových dueloch nezískali ani bod, navyše, vypadli aj z Ligy majstrov. Stále však vedú poradie La Ligy a ak uspejú v zostávajúcich štyroch stretnutiach, získajú 24. titul španielskeho šampióna.

Kouč Barcelony Luis Enrique mal radosť nielen z výsledku 8:0, ale predovšetkým z hry, akú predviedli jeho hráči. "Odohrali sme skvelý zápas. Boli sme veľmi efektívni a vytvárali si množstvo šancí. Je to pre nás veľkolepý výsledok. Páčilo sa mi, ako sme využívali krídelné priestory," povedal podľa oficiálnej klubovej stránky 45-ročný rodák z Gijónu. "Pred nami stojí veľká výzva, v zostávajúcich štyroch stretnutiach musíme udržať ligový titul," doplnil Luis Enrique.

Najvyššia španielska ligová súťaž je po 34. kole naďalej napínavá aj zásluhou madridských tímov Atlética a Realu. Obe mužstvá z hlavného mesta triumfovali, Atlético v baskickom Bilbau (1:0), Real doma zdolal Villarreal (3:0).
"Los Colchoneros" zaostávajú za vedúcou Barcelonou vinou horšieho skóre, Real má manko jeden bod. Madridské družiny majú s "Blaugranas" horšiu bilanciu v tohtosezónnych vzájomných dueloch, na celkový úspech v súťaži tak budú potrebovať ešte aspoň jedno zaváhanie FCB.

Tri body pre Atlético zariadil v 38. min útočník Fernando Torres. "Celá šatňa prežíva veľké šťastie. Prekonali sme dokonca náš bodový zisk z minulej sezóny (78 bodov, pozn.), a to štyri kolá pred koncom súťaže, čo je pre náš tím dôležitý krok. Čo sa týka priebehu duelu, vyvinuli sme v ňom obrovské úsilie. Nedá sa víťaziť bez námahy. Hlavne v druhom polčase nás Athletic dostal pod tlak. Mám radosť z Fernanda Torresa, tímu veľmi pomáha," cituje portál soccerway.com slová trénera Atlética Diega Simeoneho.

Klub zo Štadióna Vicenteho Calderóna prišiel hneď v úvode stretnutia o stopéra Diega Godína. Ten musel nútene striedať už v 11. min, podľa správ na oficiálnom klubovom twitteri si zranil stehenný sval.

Futbalisti Realu Madrid natiahli víťaznú šnúru v španielskej lige na osem stretnutí. Zverenci Zinedina Zidana si v stredu poradili na domácom trávniku so silným Villarrealom 3:0. Druhý gól Realu, ktorý dal krídelník Lucas Vázquez, bol stým presným zásahom mužstva v tejto sezóne Primery División. Madridčania naposledy v La Lige prehrali ešte 27. februára.

"Biely balet" dosiahol stogólovú métu v Primera División v siedmej sezóne v rade. Pred príchodom Cristiana Ronalda do klubu v roku 2009 to naposledy dokázal v ročníku 1989/1990.

Súvisiace články