Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stoch gólom pokrstil nový štadión konkurenčného Besiktasu
Zdielať na

Stoch gólom pokrstil nový štadión konkurenčného Besiktasu

ANKARA / Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch v službách tureckého Bursasporu raz skóroval v pondelkovom stretnutí v rámci 28. kola tamojšej najvyššej súťaže Süper Lig na pôde lídra súťaže Besiktas Istanbul, jeho mužstvo však napokon neuspelo 2:3.

Duel bol premiérou nového štadióna Besiktasu Vodafone Arena s kapacitou 43 500 miest. Dvadsaťšesťročný krídelník hral od 64. minúty, o sedem minút neskôr uzavrel gólový účet duelu, v závere ešte dostal žltú kartu.

"Vedeli sme, že na nás čaká mimoriadne búrlivé prostredie. Podmienky na futbal boli ideálne, padlo päť gólov, takže diváci si museli prísť na svoje," uviedol Stoch pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti fsagency.eu. "Každý videl, že to bola z nášho pohľadu nešťastná prehra. Oni dali gól po vymyslenej penalte, my sme potom nastrelili brvno, takže výsledok bol celkom otvorený. Mne sa podarilo streliť kontaktný gól na 2:3, no viac sme už v nervóznom závere nedokázali vyťažiť," skonštatoval bývalý hráč londýnskeho FC Chelsea či holandského FC Twente a na margo svojho presného zásahu doplnil: "Pred šestnástkou som sa dostal k lopte, hodil som si ju okolo obrancu a ľavačkou vystrelil na vzdialenú žrď. Strela mala patričnú razanciu, takže brankár na ňu nedosiahol."



Kmeňový hráč Fenerbahce Istanbul Stoch, ktorý je v Bursaspore na hosťovaní, pripomenul aj zaujímavosť súvisiacu s Besiktasom a Slovákmi: "Spomenul som si, že keď sa Besiktas lúčil so svojím starým štadiónom, tak Filip na ňom strelil posledný gól. Je to taká symbolika, že teraz pri otvorení nového sa podarilo skórovať mne. Určite sa o tom s
'Hološom' pobavíme
."

Súvisiace články