Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Repríza finálového stretnutia ME 2012 bez víťaza
Zdielať na

Repríza finálového stretnutia ME 2012 bez víťaza

UDINE / Lákadlom prípravných zápasov bol aj súboj v Udine medzi tradičnými futbalovými veľmocami - Taliani privítali Španielov v repríze finálového stretnutia ME 2012.

Na Olympijskom štadióne v Kyjeve uspelo Španielsko pred štyrmi rokmi presvedčivo 4:0, vo štvrtok sa mužstvá rozišli zmierlivo 1:1. Skóre otvoril v 68. min Lorenzo Insigne, hostia však už o niekoľko desiatok sekúnd dokázali odpovedať gólom Aritza Aduriza. Opakované zábery ukázali, že 35-ročný útočník sa k zakončeniu vôbec nemal dostať - až traja španielski hráči boli v momente realizácie štandardnej situácie v postavení mimo hru. Rozhodca však gól uznal a spríjemnil tak reprezentačný návrat legende Athletica Bilbao Adurizovi, ktorý si obliekol dres národného tímu znova po päť a pol roku. Na svoj dovtedy jediný duel naskočil v októbri 2010 v kvalifikačnom stretnutí proti Litve.

"Som veľmi rád, že som si mohol zahrať v národnom mužstve. Len škoda, že sme nezvíťazili. Je ľahké hrať s týmito chlapcami. Sú veľmi dobrí a zjednodušujú vám život na ihrisku," pochválil svojich spoluhráčov Aduriz, citoval ho portál fourfourtwo.com.



Tréner "azúrových" Antonio Conte hľadal po stretnutí pozitíva. "Dostal som odpovede, ktoré som chcel zo zápasu s mimoriadne silným Španielskom," povedal pre Rai Sport. "Musíme naďalej pracovať s pokorou, so zameraním sa na nadšenie týchto chlapcov. Všetkým Talianom môžem zaručiť, že budeme jeden tím. Máme tu vynikajúcu skupinu hráčov, ktorí milujú národný dres a chcú reprezentovať Taliansko. Takéto zápasy nám pomáhajú, aby niektorí nabrali skúsenosti z medzinárodného fóra," povedal Conte a na záver dodal: "Vždy chcem zvíťaziť, takže výsledok je sklamaním." Kormidelník Španielov Vicente del Bosque uznal kvality súpera aj strelca Aduriza. "Taliani si vypracovali viac príležitostí než my, no aj my sme predviedli dobré momenty. Aduriz hral dobre, skvele zapadol do našej hry," skonštatoval Del Bosque.

Súvisiace články