Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Čína láka Ibrahimoviča na 75 miliónov eur ročne
Zdielať na

Čína láka Ibrahimoviča na 75 miliónov eur ročne

Zdroj: ISIFA

PARÍŽ / - Zlatan Ibrahimovič je obľúbeným futbalistom čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga a ten podľa talianskych novín La Repubblica dal za úlohu miestnej asociácii CFA zlanáriť švédskeho útočníka francúzskeho Paríža St. Germain do ligy v najľudnatejšej krajine.

Tridsaťštyriročného zakončovateľa chcú nalákať na ročný príjem 75 miliónov eur, pričom až neskôr padne rozhodnutie, za ktorý klub by vlastne hral. Čínske mužstvá investovali v zimnom prestupovom období dovedna 336 miliónov eur v podobe odstupného.

Podľa prezidenta talianskeho futbalového AC Miláno Silvia Berlusconiho klub nemá šancu získať späť útočníka Zlatana Ibrahimoviča. Švédsky kanonier by mal po tejto sezóne opustiť káder Paríža Saint-Germain, vyprší mu platnosť zmluvy. O služby 34-ročného zakončovateľa prejavilo záujem viacero mužstiev z Európy, USA, Kataru a Číny. Ibrahimovič pôsobil v milánskom AC dve sezóny 2010/2011 a 2011/2012, v máji 2011 sa tešil z majstrovského titulu a v auguste toho istého roka aj zo zisku národného superpohára. "Je nemožné pritiahnuť Ibrahimoviča späť. Dostáva ponuky z Číny a Spojených arabských emirátov, ktoré jednoducho nevieme prekonať," povedal Berlusconi pre Tele Radio Stereo.

Súvisiace články