Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pečovský zranený, nenastúpi proti Lotyšsku a Írsku
Zdielať na

Pečovský zranený, nenastúpi proti Lotyšsku a Írsku

ŽILINA / - Futbalista MŠK Žilina Viktor Pečovský odohral v jarnej časti sezóny 2015/2016 iba jediný zápas, bol 26. februára pri prehre klubu spod Dubňa na ihrisku v Senici s nováčikom MFK Skalica (0:1) v rámci 20. kola najvyššej slovenskej súťaže.

Skúsený 32-ročný defenzívny stredopoliar (nar. 24. mája 1983) a kapitán žilinského tímu chýbal MŠK v následných marcových troch ďalších dueloch Fortuna ligy ako aj v utorňajšom víťaznom súboji štvrťfinále pohárovej súťaže Slovnaft Cupu proti Dunajskej Strede. Dôvodom nútenej absencie Pečovského je zranenie, ktoré mu nedovolí nastúpiť ani v drese slovenskej reprezentácie v blížiacich sa medzištátnych prípravných stretnutiach v Trnave proti Lotyšsku (hrá sa 25. 3.) a v Dubline proti domácemu Írsku (29. marca). Do diania by sa chcel zapojiť po skončení tohto asociačného termínu.

"Na pravej päte mám výrastok, takzvanú kohútiu ostrohu. Tá mi zároveň spôsobuje problémy so šľachou v chodidle. Inak povedané, po záťaži ma bolí celá päta a nemôžem na ňu poriadne dostupovať," vyjadril sa pre denník Šport Viktor Pečovský, ktorému sa zdravotné problémy objavili už počas zimnej prípravy: "Lekári mi pätu opichali a bolesť ustúpila. Po úvodnom jarnom zápase proti Skalici sa to však dostavilo v plnom objeme a odvtedy som mimo. Vyskúšal som rôzne metódy vrátane laserov či tabletiek. Postupne sa to zlepšuje, ale rozhodne to ešte nie je ideálne. A operácia? Je to posledná možnosť, ktorá by prichádzala do úvahy. Ja však verím, že to nebude potrebné a dám sa dokopy aj bez chirurgického zákroku. Sedieť na tribúne je miestami už naozaj strašné."

Rodák z Brezna a čerstvo najúspešnejší športovec Žiliny za rok 2015 napriek aktuálnej zdravotnej indispozícii figuruje v kádri trénera A-tímu SR Jána Kozáka na marcové prípravné súboje, zraz je v pondelok popoludní 21. marca v Senci. "Teším sa medzi chlapcov, aj keď ma mrzí, že nemôžem naplno trénovať. Pozitívom je, že sa na mňa pozrú reprezentační lekári, ktorí môžu vniesť nové svetlo do celého prípadu," uviedol s nádejou bývalý hráč Dukly Banská Bystrica, ktorý je v Žiline od roku 2011.

Pracovitý záložník, ktorý obhájil prvenstvo v ankete Pravdy a Slovenského futbalového zväzu o najlepšieho hráča pôsobiaceho v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige (za rok 2015 sa o primát delil spolu s Matúšom Berom z AS Trenčín, pozn.) a figuruje aj v elitnej desiatke nominovaných v hlavnej ankete Futbalista roka 2015 v SR, by si rád zahral na majstrovstvách Európy vo Francúzsku (termín: 10. júna - 10. júla 2016). "Záverečný turnaj sa už blíži a aj preto sa chcem čo najskôr vrátiť. Keď bude päta aj naďalej šarapatiť a ja nebudem hrávať zápasy, môže sa stať všeličo. Snažím sa však myslieť pozitívne. Sústredím sa na predovšetkým na každý ďalší deň a nie na to, čo bude v júni," poznamenal pre Šport 30-násobný slovenský reprezentant a dodal: "Verím, že budem nastupovať v drese Žiliny a predvádzať dobré výkony. V reprezentácii je obrovská konkurencia, veľa kvalitných hráčov. Musíte toho veľa vedieť, aby ste tam boli."

Súvisiace články