Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vo štvrťfinále PSG proti Manchestru City, Barca vyzve Atlético
Zdielať na

Vo štvrťfinále PSG proti Manchestru City, Barca vyzve Atlético

NYON / Obhajca prvenstva FC Barcelona nastúpi vo štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov (LM) 2015/2016 v čisto španielskom súboji proti Atléticu Madrid.

Rozhodol o tom piatkový poludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. S desiatimi celkovými prvenstvami najúspešnejší v tejto najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Real Madrid si zmeria sily s nováčikom vo vyraďovacích bojoch, nemeckým klubom VfL Wolfsburg.

Medzi štvoricu najlepších v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov sa s určitosťou nedostane jeden z dvojice Paríž Saint-Germain (Fr.) - Manchester City (Angl.). "The Citizens" sú vôbec premiérovo medzi elitným oktetom. Zostávajúcou v piatok vyžrebovanou dvojicou je súboj nemeckého šampióna Bayernu Mníchov s portugalskou Benficou Lisabon.

Prvé zápasy štvrťfinále sa hrajú 5. a 6. apríla, odvety 12. a 13. apríla 2016.
Žreb vykonali šéf tlačového oddelenia Európskej futbalovej únie Pedro Pinto, riaditeľ súťaží pod hlavičkou tejto organizácie Giorgio Marchetti a bývalý taliansky reprezentant Gianluca Zambrotta.

Semifinále Ligy majstrov vyžrebujú 15. apríla 2016. Od štvrťfinále už neplatia žiadne obmedzenia podľa nasadenia, rovnakej krajiny či predchádzajúceho spoločného účinkovania v jednej skupine. Finále bude v sobotu 28. mája 2016 na San Sire v Miláne.

Dvojice vyžrebovali v piatok napoludnie v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone:

VfL Wolfsburg (Nem.) - Real Madrid (Šp.)
Bayern Mníchov (Nem.) - Benfica Lisabon (Portug.)
FC Barcelona (Šp.) - Atlético Madrid (Šp.)
Paríž Saint-Germain (Fr.) - Manchester City (Angl.)

Prvé zápasy sa hrajú 5. a 6. apríla, odvety 12. a 13. apríla 2016.

Súvisiace články