Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bitka o Anglicko pre Liverpool, ManU sa postup vzďaľuje
Zdielať na

Bitka o Anglicko pre Liverpool, ManU sa postup vzďaľuje

LIVERPOOL / FC Liverpool na svojom štadióne Anfield uspel v prvom stretnutí osemfinále tohtosezónnej edície futbalovej Európskej ligy proti odvekému rivalovi Manchestru United 2:0.

Skóre derby severozápadu Anglicka otvoril v ostatných mesiacoch zdravotnými problémami sužovaný útočník Daniel Sturridge, ktorý v 20. min premenil pokutový kop sporne nariadený po zákroku Memphisa Depaya na Nathaniela Clyna. Opakované televízne zábery odhalili, že penaltový zákrok sa udial na hranici pokutového územia. "The Reds" mali aj ďalšie sľubné príležitosti, ale brankár hostí David de Gea odolával až do 73. min, keď ho prekonal Roberto Firmino. Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel sa po nedávnom zranení tentoraz neocitol na zápasovej súpiske trénera LFC Jürgena Kloppa.

Tréner Liverpoolu Klopp bol po stretnutí spokojný s víťazstvom, výška skóre sa mu však málila. "Od prvej sekundy sme hrali naozaj dobre, mohli sme triumfovať aj vyšším rozdielom. Viem, znie to bláznivo, ale šance sme na to mali. Nakoniec sme vyhrali 2:0. Keby mi to niekto navrhol pred zápasom, bral by som to. Sme v dobrej pozícii, aby sme prešli do ďalšieho kola. Atmosféra na Anfielde bola neuveriteľná. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí k nej prispeli," vyhlásil podľa portálu fourfourtwo.com 48-ročný Nemec.

United nezvíťazili ani v jednom z ostatných šiestich duelov vonku v rámci pohárovej Európy, utrpeli až päť prehier. "Sme sklamaní. Myslím si, že sme mali streliť u súpera aspoň jeden gól. Takto na našich pleciach leží pred odvetou náročná úloha. V prvom polčase to bolo ťažké. Naši krajní záložníci museli veľa brániť a keď sme získali loptu, neudržali sme ju. Po prestávke to už bolo lepšie, aj keď bez nejakých šancí. Teraz je na nás, aby sme nepriaznivý výsledok napravili pred našimi fanúšikmi. Prvý gól môže byť dosť významný," vyhlásil pre klubovú televíziu Manchestru United obranca Chris Smalling.

Súvisiace články