Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Gent vykresal nádej v poslednej desaťminútovke
Zdielať na

Gent vykresal nádej v poslednej desaťminútovke

GENT / V úvodnom stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov zvíťazili hráči nemeckého vicemajstra VfL Wolfsburg na ihrisku najväčšieho prekvapenia tohtoročnej edície v Gente 3:2.

Hostia viedli v stretnutí už 3:0, keď sa strelecky presadil dva razy Julian Draxler a po ňom aj Max Kruse. Futbalisti belgického majstra znížili nepriaznivý stav v poslednej desaťminútovke duelu zásluhou gólov Svena Kumsa a Kalifu Coulibalyho. Odvetný zápas je na programe 8. marca vo Volkswagen Arene.

Ústrednou postavou prvého osemfinálového duelu sa napokon stal nemecký reprezentant Julian Draxler, ktorý do Wolfsburgu prišiel na začiatku sezóny, aby nahradil odchádzajúcu hviezdu Kevina de Bruyneho (Manchester City). Dvadsaťdvaročný krídelník sa v zápase presadil dvakrát: najprv to bolo v 44. minúte, keď si šancu vypracoval sám a po narážačke s Vieirinhom prekonal brankára a neskôr v 54. minúte po hrubej chybe domáceho obrancu získal loptu a poľahky ponúknutú šancu premenil.

"Vždy ma to poteší, keď strelím gól. Samozrejme, Liga majstrov je pre mňa špeciálna záležitosť, veľmi rád hrám v tejto súťaži. Je to pre nás dobrý výsledok a keď budeme hrať takto aj doma, tak postúpime ďalej,“ povedal po zápase autor dvoch gólov. V 60. minúte zvýšil už na 3:0 hrotový útočník hostí Max Kruse, ktorý zužitkoval presnú centrovanú prihrávku do vymedzeného územia. Presvedčivé vedenie však uspokojilo nemecký tím a zverenci trénera Dietera Heckinga výrazne poľavili v aktivite.

Domáci sa osmelili až v zdanlivo bezvýchodiskovej situácii a v poslednej časti stretnutia kompletne prevzali iniciatívu. Na 1:3 znížil v 80. minúte najlepší strelec domácich Sven Kums, ten sa presadil po peknej individuálnej akcii. Na konečných 2:3 z pohľadu belgického majstra upravil v 89. minúte striedajúci útočník Kalifa Coulibaly. Dva strelené góly v závere duelu sú pre domáci tím iskričkou nádeje pred odvetným zápasom vo Wolfsburgu, ktorý sa odohrá 8. marca. Hráči Gentu vedia, že ak chcú postúpiť, musia streliť minimálne dva góly.



Sklamaný po záverečnom hvizde bol sympatický tréner domácich Hein Vanhaezebrouck: "Radšej by som na tomto mieste sedel s úplne iným pocitom, no záverečný výsledok napokon nie je až taký zlý. Zjavne to dnes nebol najlepší výkon Gentu, niektorí hráči hrali pod svoje možnosti. Pred začiatkom zápasu som im povedal, že do tohto stretnutia musíme vstúpiť na úrovni Ligy majstrov, avšak v prvom polčase sme boli úplne unesení. Začali sme bojovať až za stavu 0:3. Strelili sme jeden gól, potom prišiel druhý a dokonca sme mohli aj vyrovnať. Zaujímalo by ma, prečo sme takto nehrali od začiatku. Dúfam, že sa chlapci z toho poučia."

Súvisiace články