Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovensko v príprave na ME v Augsburgu proti Nemecku
Zdielať na

Slovensko v príprave na ME v Augsburgu proti Nemecku

BRATISLAVA / Do programu prípravy slovenskej futbalovej reprezentácie pred finálovým turnajom majstrovstiev Európy 2016 pribudol mimoriadne atraktívny medzištátny priateľský zápas.

V nedeľu 29. mája čaká na zverencov trénera Jána Kozáka duel proti úradujúcemu svetovému šampiónovi z Nemecka, a to na jeho pôde. Dejiskom zápasu bude Augsburg, začiatok duelu je o 18.00 h. Slovenská výprava odcestuje na tento súboj priamo zo sústredenia v Rakúsku. Informácie priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

"Veľmi nás potešila ponuka od majstrov sveta, pretože je to aj ocenenie našej doterajšej práce, ktorú reprezentácia a slovenský futbal urobili za posledné obdobie. Bude to výborná príprava na majstrovstvá Európy a z môjho pohľadu sa podarila výnimočná vec. Veľmi sa na to teším," citoval web futbalsfz.sk slová kormidelníka A-tímu SR Jána Kozáka.

V novodobej histórii sa na úrovni seniorskej reprezentácie uskutočnili dosiaľ štyri merania síl týchto dvoch krajín: v troch z nich uspeli Nemci, v jednom prípade sa tešili Slováci - 3. septembra 2005 zdolali vtedajší zverenci trénera Dušan Galisa na bratislavskom Tehelnom poli svojho protivníka 2:0 gólmi Miroslava Karhana.

Súvisiace články