Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Bez konkurencie! Zlatá lopta FIFA piaty raz v Messiho rukách
Zdielať na

Bez konkurencie! Zlatá lopta FIFA piaty raz v Messiho rukách

ZÜRICH / Argentínčanovi Lionelovi Messimu na pondelkovom slávnostnom galavečere v Kongresovom dome vo švajčiarskom Zürichu odovzdali ocenenie Zlatá lopta FIFA 2015 pre najlepšieho futbalistu uplynulého kalendárneho roka.

Ofenzívny klenot španielskeho veľkoklubu FC Barcelona premenil šancu na zisk piatej takejto pocty. Radoval sa už v rokoch 2009 - 2012.

Zdolal brazílskeho spoluhráča Neymara, s ktorým v drese Kataláncov v roku 2015 získal päť kolektívnych trofejí, a portugalského rivala Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Hlasovať mohli kapitáni a tréneri reprezentácií 207 členských krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA má 209 členov, ale Kuvajt a Indonézia momentálne sú suspendovaní, pozn.), ako aj zástupcovia medzinárodných médií. Zapojilo sa 165 hlasujúcich (79,71% kapitánov/koučov, 88,60% médií).

"Je to pre mňa špeciálny moment, opäť tu stáť so Zlatou loptou. Striedame sa s Cristianom. Dosiahol som viac, než som ako malý chalan sníval. Bez spoluhráčov by to nebolo možné. Učím sa od nich, inšpirujú ma," vyhlásil Messi.

Nominovaní: Lionel Messi (Arg./FC Barcelona, Šp.), Neymar (Braz./FC Barcelona, Šp.), Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid, Šp.)

">
">
" data-htmlarea-external="1" rtekeep="1">Neymar: “Leo is from another planet”

Neymar: “Leo is from another planet” http://ow.ly/WV7Qb Neymar: "Leo és d'un altre planeta" http://ow.ly/WV37O Neymar: "Leo es de otro planeta" http://ow.ly/WV3JY #BallondOr #Messi5

Posted by FC Barcelona on 11. január 2016

Súvisiace články