Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žreb ME vo Francúzsku: Slováci odštartujú turnaj s Walesom
Zdielať na

Žreb ME vo Francúzsku: Slováci odštartujú turnaj s Walesom

PARÍŽ / Slovenskí futbalisti sa na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku stretnú v základnej B-skupine s Anglickom, Walesom a Ruskom.

Rozhodol o tom sobotňajší podvečerný žreb v Kongresovom paláci v Paríži. Futbalisti SR si vybojovali prvýkrát v histórii účasť na záverečnom turnaji kontinentálneho šampionátu: pod vedením trénera Jána Kozáka obsadili v kvalifikácii 2. miesto za Španielskom a priamo postúpili na ME 2016.

Na budúcoročnom futbalovom šampionáte "starého kontinentu" sa predstaví premiérovo 24 krajín. Žreb ich rozdelil do šiestich skupín po štyroch. Do osemfinále postúpia prví dvaja z každej skupiny plus štyri najlepšie tímy z tretích miest.

V otváracom zápase XV. kontinentálneho šampionátu sa stretne organizátor Francúzsko s Rumunskom v piatok 10. júna v Saint-Denis. Slovákov pri ich prvej účasti na EURO v ére samostatnosti poslala do skupiny ruka Gréka Angelosa Charisteasa a pozíciu B4 určila ruka Antonína Panenku.

Prvý duel odohrajú zverenci trénera Jána Kozáka s Walesom v Bordeaux (sobota 11. júna), následne ich čakajú Rusko v Lille (streda 15. júna) a Anglicko v Saint-Étienne (pondelok 20. júna).

SR sa na turnaj prebojovala z 2. miesta kvalifikačnej C-skupiny, ktorú vyhrali obhajcovia Španieli, ktorí majú spolu s Nemeckom na konte rekordné tri tituly majstrov kontinentu.

A-skupina: Francúzsko, Rumunsko, Albánsko, Švajčiarsko
B-skupina: Anglicko, Rusko, Wales, SLOVENSKO
C-skupina:
Nemecko, Ukrajina, Poľsko, Severné Írsko
D-skupina: Španielsko, Česko, Turecko, Chorvátsko
E-skupina: Belgicko, Taliansko, Írsko, Švédsko
F-skupina: Portugalsko, Island, Rakúsko, Maďarsko

Súvisiace články