Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Na ihrisku ako na bojisku. Takéto majstrovské oslavy nechceli
Zdielať na

Na ihrisku ako na bojisku. Takéto majstrovské oslavy nechceli

SANTIAGO / Iný kraj, iný mrav, alebo opäť sa raz potvrdilo, že v krajinách Južnej Ameriky vyvoláva futbal často aj negatívne emócie. Hoci teraz naozaj nemali fanúšikovia v Čile na výtržnosti dôvod, práve naopak.

Futbalisti slávneho čílskeho klubu Colo Colo získali už svoj 31-vý majstrovský titul a účasť v budúcom ročníku juhoamerického Pohára osloboditeľov napriek tomu, že v poslednom kole súťaže vôbec nekopli do lopty. Na ihrisku Santiaga Wanderes sa totiž jednoducho hrať nedalo. Po správe, že jediný konkurent tímu Colo Colo v boji o majstrovskú trofej Universidad Catolica prehral a stratil aj teoretickú šancu na titul, rozpútali priaznivci nového majstra doslova peklo. Takýto spôsob oslavy veľkého úspechu si v klube neželal nikto.

"Celú sezónu sme bojovali o tom, aby sme boli majstri a žiaľ, potom sme svedkami takýchto incidentov. Sme z toho smutní, najväčšiu prehru utrpel samotný futbal." povedal tréner majstra.

Besnenie fanúšikov nového majstra sa začalo na tribúnach odpaľovaním pyrotechniky a vytrhávaním sedadiel, ktoré lietali na hraciu plochu. Na ňu však neskôr vnikli aj futbaloví výrtžníci a došlo k viacerým stretom s fanúšikmi domácich. Ako zbrane slúžili chuligánom plastové stoličky i železné žrde. Agentúra Reuters informovala, že minimálne jedna osoba utrpela vážne zranenia. Zápas by mali dodatočne odohrať zajtra, ale bez divákov.

Súvisiace články