Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dokonalý obrat! Ďalší senzačný triumf dvadsaťjednotky nad Holandskom
Zdielať na

Dokonalý obrat! Ďalší senzačný triumf dvadsaťjednotky nad Holandskom

MYJAVA / Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov vďaka dokonalému obratu v druhom polčase triumfovali nad holandskými rovesníkmi 4:2 v utorkovom domácom stretnutí 8. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska.

Mladí Slováci na štadióne myjavského Spartaka po úvodnom dejstve zaostávali 0:2 dvoma gólmi hosťujúceho útočníka Vincenta Janssena. Po zmene strán však "dvadsaťjednotka" SR súpera doslova prevalcovala a otočila vývoj zápasu vo svoj prospech. Zásahy dosiahli postupne Jaroslav Mihalík, Albert Rusnák ml., rozhodujúci strelil Martin Chrien a v nadstavenom čase spečatil hodnotné víťazstvo kapitán Adam Zreľák, keď na dva razy premenil pokutový kop. Mihalík si pripísal aj dve asistencie. Zverenci Čecha Pavla Hapala nadviazali na senzačný kvalifikačný októbrový úspech 3:1 nad týmto protivníkom v Nijmegene. Najbližšie sa tím SR “21” v spomenutej eliminácii predstaví 29. marca 2016 opäť v domácom prostredí proti Turkom.

Kvalifikácia ME 2017 futbalistov do 21 rokov - 8. skupina:

Slovensko “21” - Holandsko “21” 4:2 (0:2) - hralo sa v Myjave
Góly: 50. J. Mihalík, 64. A. Rusnák ml., 83. Chrien, 90. Zreľák (z pok. kopu) - 16. a 23. V. Janssen, ŽK: 69. A. Rusnák ml., 70. J. Mihalík - 59. Rekik, 62. Hendrix, 78. T. Haye, 90.+ D. Luckassen, rozhodovali: Sandro Schärer - Sandro Pozzi, Johannes Vogel (všetci Švaj.), 2614 divákov

Slovensko “21”: A. Chovan - Valjent, B. Niňaj, Škriniar, R. Mazáň - Chrien, Lobotka, Bero (46. Brigant) - A. Rusnák ml. (90. Skovajsa), Zreľák, J. Mihalík (88. D. Ivan)
Holandsko “21”: Van der Hart - Brenet (86. Hendriks), D. Luckassen, Rekik, Aké - Trindade, T. Haye, Hendrix (70. Van Overeem) - Boëtius, V. Janssen, Kishna

V 6. min z druhej vlny nepresne vystrelil hosťujúci Boëtius. O štyri minúty neskôr už Holanďania zahrozili vážnejšie, proti pokusom Kishnu však dvakrát bravúrne zasiahol gólman Chovan, jednu možnosť Slováci zblokovali. O chvíľu po bezchybnom prenesení hry v podaní Boëtiusa nastal ďalší závar pred domácou bránkou, rezultoval z neho rohový kop. V 15. min sa k slovu dostali aj muži v modrom. Rusnák vysunul na pravé krídlo Valjenta, ale jeho prihrávku zachytil strážca troch žrdí "tulipánov" Van der Hart. Slováci kapitulovali po štvrťhodine, úspešným strelcom sa stal Janssen. Ten otvoril skóre rovnako ako v prvom súboji v Nijmegene, podarilo sa mu to presne v takom istom čase ako v októbri. Myjavský trávnik následne začali kropiť kvapky dažďa, no holandskej kombinácii to neuškodilo. Po jednej z akcií spoza šestnástky v 23. min pridal svoj druhý gól v stretnutí Janssen. Lopta sa odrazila od brvna za čiaru, zásah potvrdil až asistent rozhodcu. O pár sekúnd sa po ďalšej Janssenovej strele musel natiahnuť Chovan. Po necelej polhodine zakončenie kapitána Zreľáka nenarobilo problémy Van der Hartovi. V 40. min sa Slováci dostali do svojej najvýraznejšej ofenzívnej príležitosti dovtedajšieho priebehu. Pokus Rusnáka však holandský brankár vyrazil a odolal aj dorážkam Zreľáka. Vzápätí na opačnej strane odmietol zvýšenie náskoku Trindade, keď vo vyloženej šanci prepálil brvno.

Krátko po polčasovej prestávke odpovedali domáci. Striedajúci Brigant posunul loptu Mihalíkovi, ktorý ľavačkou veľmi pekne znížil na 1:2. V 57. min unikol Zreľák, ale na dôraznejšie a presnejšie zakončenie mu už nezostalo dostatok síl ani času. O sedem minút neskôr odcentroval zľava Mihalík a ku gólu si pripísal tiež asistenciu. Jeho ponuku s prehľadom hlavičkou zužitkoval Rusnák. V 74. min potiahol stredom Lobotka, odovzdal loptu na pravú stranu Brigantovi, no jeho prihrávku obrana hostí nepustila ku Zreľákovi. Potom len tesne vedľa vystrelil Rusnák. O ďalšie tri minúty rozohrali priamy kop Mazáň s Rusnákom, nebezpečnú hlavičku Škriniara zneškodnil Van der Hart. Nasledujúce minúty opäť priniesli vzruch v holandskom pokutovom území. Najskôr Chrien pätičkou neusmernil loptu na bránku a hlavný arbiter nezapískal jedenástku po zákroku na Zreľáka. Na začiatku poslednej desaťminútovky sa pripomenuli "Jong Oranje". Chovan zlikvidoval dve čisté šance striedajúcemu Van Overeemovi. V 83. min prišiel triumfálny okamih slovenskej "dvadsaťjednotky". Chrien zblízka prekonal Van der Harta, neasistoval mu nik iný než Mihalík. V nadstavenom čase nový muž na ihrisku Ivan vybojoval pokutový kop pre tím SR "21", ktorý na dva razy premenil Zreľák.