Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Famózny volej vonkajškom z veľkého uhla! Nie z La Ligy, ale z Litvy!
Zdielať na

Famózny volej vonkajškom z veľkého uhla! Nie z La Ligy, ale z Litvy!

KAUNAS / "Ólalalá", či "Juchuchú" - také boli reakcie futbalových komentátorov v Litve, ktoré navyše prerývali nadšeným smiechom. Dôvod? Nádherný gól v tamojšej najvyššej súťaži z kopačky Andra Švrljugu.

V dohrávke 18. kola tamojšej súťaže "A Lyga" priniesla absolútny šláger dvoch klubov bojujúcich o majstrovský titul. Líder Žalgiris Kaunas privítal tím Trakai a ak by ho zdolal, získal by na čele už 11-bodový náskok. To by mohol byť po 28-mich odohraných kolách a osem kôl pred koncom už rozhodujúci trhák.

Toto sa dá iba raz za život...

Mohol, ale nestalo sa! V 73. a 77. minúte strelili hostia dva góly a zdalo sa, že ich prekvapujúce víťazstvo (kurz 8,00) už nič neskomplikuje. A predsa! V 86. minúte zahrávali domáci priamy kop a hoci nebol kopnutý úplne vydarene, padol po ňom gól, ktorý bude určite ašpirovať na jeden z najkrajších v tomto roku. Hosťujúci obranca odvrátil hlavou nemastnú-neslanú loptu do rohu šestnástky, ale nie smerom do ihriska, no takmer k bránkovej čiare. Tam si ju vyčíhal 29-ročný chorvátsky stredopoliar Andro Švrljuga. Vôbec sa nerozpakoval a vonkajškom svojej ľavačky vykúzlil neskutočný volej ku vzdialenejšej žrdi. Nádhera!!! Domácim bol síce tento gól napokon platný asi tak, ako mŕtvemu kabát, keďže prehrali 1:2, no famózny zásah musel potešiť každého milovníka futbalu...

Andro Švrljuga_Žalgiris Kaunas

1psl.lt

Súvisiace články