Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ďuriš zostrelil Olomouc, je najlepším strelcom Plzne
Zdielať na

Ďuriš zostrelil Olomouc, je najlepším strelcom Plzne

Zdroj: sita, Ďuriš po góle do siete AC Miláno

PLZEŇ / Slovenským futbalistom to v najvyššej českej súťaži počas víkendu gólovo sypalo, o víťazstvo Viktorie Plzeň doma nad Sigmou Olomouc 2:0 sa dvoma zásahmi v závere zápasu postaral striedajúci Michal Ďuriš.

Hostia hrali v hlbokej defenzíve a domáci dlho nevedeli nájsť recept na jej prelomenie. Napokon sa v 86. min presadil 27-ročný slovenský ofenzívny hráč po prihrávke Jana Kovaříka z ľavej strany.

"Vedeli sme, že Olomouc bude hrať zo zabezpečenej obrany a na brejky. Bolo to ťažké, je to vždy o prvom góle, pretože keď ho dáme my, súper musí otvoriť svoju hru a nám sa potom dýcha ľahšie," povedal Ďuriš pre oficiálnu stránku plzenského tímu. "Olomouc hral s taktikou zaparkovaného autobusu, celý zápas bránil. Na konci hráčom súpera však dochádzali sily, my sme nepanikárili a počkali si na našu šancu," pokračoval kapitán Viktorie David Limberský.

Ďuriš, ktorý prišiel na ihrisko v 57. min, sa druhýkrát zapísal do listiny strelcov v samom závere, keď premenil pokutový kop po faule Jakuba Plšeka na Františka Rajtorala. "V lige sa trochu trápime, dnes sme si nevytvorili toľko šancí čo v minulých zápasoch, ale zvládli sme to. Snáď sa nám bude dariť aj naďalej. Neviem, či cítim formu, dôležité je, že vyhráva celý tím," dodal rodák z Uherského Hradišťa.

Pre Michala Ďuriša to boli v nedeľu ligové góly s poradovými číslami 2 a 3, momentálne je v českej najvyššej súťaži najlepším strelcom svojho tímu. Jeho ligovým maximom je šesť presných zásahov zo sezóny 2011/2012. Celý zápas proti Olomoucu odchytal slovenský brankár Matúš Kozáčik, tretí reprezentant SR v tíme Patrik Hrošovský sa nezmestil do nominácie na stretnutie.

Na hráčov Plzne čaká vo štvrtok odveta play-off Európskej ligy proti srbskej Vojvodine Nový Sad. Prvý duel český zástupca zvládol, keď doma vyhral 3:0.