Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Myjava skalpovala na Pasienkoch, Žilina pri streleckej chuti
Zdielať na

Myjava skalpovala na Pasienkoch, Žilina pri streleckej chuti

BRATISLAVA / Slovenský futbalový klub Spartak Myjava pokračuje v rozprávkovom vstupe do nového ročníka Fortuna ligy, v nedeľňajšom druhom kole zvíťazil na pôde bratislavského Slovana 1:0.

V úvodnej štvrtine zápasu sa museli pri viacerých príležitostiach vyznamenať gólmani Ján Mucha a Peter Solnička. Karolovi Mészárosovi a Petrovi Sládekovi pre zmenu chýbali na oboch stranách len milimetre. Ako prvý a napokon i jediný udrel v 36. minúte myjavský Peter Sládek, ktorý vyťažil z výbornej práce kapitána Štefana Pekára a nedôrazu domáceho Dávida Hudáka. Bratislavčania boli za jednogólové polčasové manko vzhľadom na priebeh radi.

Domácim v druhej časti pomohli i striedania, no v koncovke sa naďalej trápili. Karolovi Mészárosovi či Nicolásovi Gorositovi chýbali k vyrovnaniu len centimetre, Marko Milinkovič a Filip Oršula si vylámali zuby na Solničkovi. Myjava začala ku koncu duelu využívať otvárajúce sa okienka v defenzíve "belasých," no svoj náskok už nenavýšila. Bodovú iskierku nádeje domácich definitívne uhasil František Kubík, ktorý v 82. minúte po druhej žltej karte putoval predčasne do kabín.

Futbalisti MŠK Žilina potvrdili úlohu favorita a v nedeľnom stretnutí 2. kola Fortuna ligy 2015/2016 zdolali Zlaté Moravce presvedčivo 5:1 (2:0). Už v 16. min mal vicemajstrovský tím dvojgólový náskok, keď sa strelecky presadili Miroslav Káčer a Jakub Paur. V 62. min síce znížil Josip Krznarič, ale zakrátko Michal Škvarka prinavrátil "šošonom" dvojgólové vedenie. Striedajúcemu chorvátskemu kanonierovi Matejovi Jeličovi stačili necelé dve minúty pobytu na trávniku, aby sa aj on zapísal do streleckej listiny. Gólovú bodku za duelom "namaľoval" svojím druhým zásahom v stretnutí Paur.

Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 2. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:1 (0:1)
Gól: 36. Sládek, ŽK: 27. F. Kubík, 77. Milinkovič (obaja Slovan), ČK: 82. F. Kubík (po 2. ŽK), rozhodovali: Vnuk - Brendza, Kováč

MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 5:1 (2:0)
Góly: 16. a 89. Paur, 9. Káčer, 69. Škvarka, 79. Jelič - 62. Krznarič, ŽK: 63. Škvarka (Žilina), rozhodovali: P. Hrčka - Bóllo, Jenčura, 1689 divákov