Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hviezdny Iker Casillas opúšťa Real Madrid po 25 rokoch
Zdielať na

Hviezdny Iker Casillas opúšťa Real Madrid po 25 rokoch

Zdroj: jojšport, sita

MADRID / Futbalový Real Madrid definitívne opúšťa klubová ikona Iker Casillas. Tridsaťštyriročný reprezentant Španielska bude odteraz strážiť bránku portugalského tímu FC Porto.

Dohoda sa zrodila v sobotu a Real Madrid o nej informoval na svojej internetovej stránke. Záverečné rokovania boli komplikované a trvalo 48 hodín, kým sa obe strany dohodli. Podľa španielskeho denníka Marca FC Porto odmietalo finančne pokryť zostávajúci rok, ktorý mal mať ešte Real Madrid Casillasa pod zmluvou. V zmluve sa musela poriešiť aj výrazne vyššia sadza dane v Portugalsku v porovnaní so Španielskom. Casillas strávil v Reale Madrid 25 rokov od chvíle, keď tam ako 9-ročný žiačik prvýkrát zaklopal na dvere futbalovej akadémie.

"Neodchádza iba dobrý brankár, ale najlepší brankár histórie tohto klubu aj španielskej reprezentácie. Real Madrid má 113 rokov a z toho 25 nosil Iker Casillas náš dres. Počas toho dlhého obdobia bol jedným z našich najväčších lídrov, symbolom toho najlepšieho, čo sme mohli ponúknuť Za svoju oddanosť a lásku ku klubu sa stal legendou v očiach fanúšikov. Pre Real je jeho odchod dňom poďakovania a uznania," píše sa v oficiálnom vyhlásení Realu Madrid.

Iker Casillas dosiaľ v kariére nechytal za iný klub ako Real Madrid. V drese "bieleho baletu" absolvoval 725 súťažných stretnutí, ktoré mu priniesli päť domácich ligových titulov, dva pohárové španielske víťazstvá, ale najmä tri triumfy v Lige majstrov (1999/2000, 2001/2002, 2013/2014). V reprezentácii Španielska sa tešil z titulu majstra sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike a podieľal sa aj na tituloch európskeho šampióna v rokoch 2008 a 2012.