Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
KARMA úradovala! Oslabení Švédi pomstili obratom slovenskú 21-tku!
Zdielať na

KARMA úradovala! Oslabení Švédi pomstili obratom slovenskú 21-tku!

OLOMOUC / V úvodnom štvrtkovom zápase B-skupiny na európskom šampionáte futbalistov do 21 rokov v Česku zvíťazili Švédi nad Talianmi 2:1.

Skóre súboja hraného v Olomouci otvoril v 29. min Talian Domenico Berardi, keď premenil pokutový kop po faule Alexandra Milosevica na Andreu Belottiho. Švédsky obranca videl navyše červenú kartu a musel predčasne preč z ihriska.

sita

Švédov tento dvojitý úder nedeprimoval a v druhom polčase otočili zápas vo svoj prospech. V 56. min strelil vyrovnávajúci gól John Guidetti, ktorého našiel v šestnástke prihrávkou po rohovom kope Oscar Carl Lewicki. Rozhodnutie v prospech severanov padlo v 86. min z pokutového kopu zásluhou Isaaca Kieseho Thelina. To už hrali aj Taliani bez vylúčeného hráča, ktorým bol v 80. min Stefano Sturaro. V zostávajúcom štvrtkovom súboji B-skupiny nastúpia od 20.45 h v Uherskom Hradišti proti sebe hráči Anglicka a Portugalska.

ME B-skupina:

OLOMOUC
Taliansko "21" - Švédsko "21" 1:2 (1:0)
Góly: 29. Berardi (z pokut. kopu) - 56. Guidetti, 86. Thelin (z pokut. kopu), ČK: 80. Sturaro - 28. Milosevic, 6719 divákov