Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Rusnák si splnil sen! Bol hviezdou finále Holandského pohára
Zdielať na

Rusnák si splnil sen! Bol hviezdou finále Holandského pohára

ROTTERDAM / Groningen vďačí za triumf 2:0 v nedeľňajšom finálovom stretnutí Holandského pohára nad tímom PEC Zwolle slovenskému futbalistovi Albertovi Rusnákovi.

Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar po zmene strán strelil oba góly, keď na trávniku štadióna De Kuip v Rotterdame prekonal súperovho brankára Warnera Hahna v 64. aj 75. min.

"Je to naozaj skvelé, Groningen žil pohárom od prvého kola. Myslím si, že nikde inde by sa takto neoslavovalo," citoval slová mládežníckeho reprezentanta SR pre Fox Sports web nu.nl.

Albert Rusnák je hráčom Groningenu od januára tohto kalendárneho roka. V prvej polovici sezóny 2014/2015 hosťoval z anglického Manchestru City v inom holandskom klube Cambuure: "Mám fantastický pocit, hneď vo svojom prvom ročníku v Holandsku sa radujem z domáceho pohára. Uspeli sme ako tím. Nezáleží na tom, aký výkon sme predviedli, v týchto zápasoch sa počíta jedine výsledok. Keď som sa ráno pred zápasom zobudil, myslel som jedine na víťazstvo. Boli sme trochu nervózni, ale v druhom polčase sme sa už dostali k našej typickej hre a vďaka tomu sa nám podarilo skórovať."

Rusnák si v nedeľu zároveň splnil jeden zo svojich snov - zahrať si na známom štadióne De Kuip. Doteraz nikdy nenastúpil v domovskom stánku miestneho Feyenoordu. "Ešte keď som si obliekal dres Cambuuru, hrali sme proti tomuto súperovi v Leeuwardene. Groningen v tom čase čelil Feyenoordu na jeho pôde. Počul som však, že je úžasné hrať zápas na tomto štadióne," citoval začiatkom apríla slová rodáka z českého Vyškova portál metronieuws.nl.

sita