Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Koniec jednej rozprávky. Klopp opustí po sezóne lavičku Borussie
Zdielať na

Koniec jednej rozprávky. Klopp opustí po sezóne lavičku Borussie

DORTMUND / Jürgen Klopp po siedmich sezónach opustí Borussiu Dortmund, úspešný 47-ročný tréner požiadal vedenie tohto nemeckého futbalového klubu o rozviazanie kontraktu.

"Die Schwarzgelben" žiadosti vyhoveli a Klopp sa rozlúči s mužstvom po poslednom zápase tohto ročníka. Zatiaľ nie je známe meno nástupcu, nemecké médiá špekulujú o 41-ročnom Thomasovi Tuchelovi. "Viackrát počas tohto roka som povedal, že sa už necítim ako perfektný tréner pre tento klub. Čo bude ďalej, to ešte netuším. Nemám nič v rukách, s nikým nie som dohodnutý. Neplánujem si dovolenku či čas na oddych, aj keď nemôžem vylúčiť, že pol roka budem bez práce," priznal Klopp, ktorého meno sa spomína v súvislosti s angažmán v Španielsku či Anglicku.

Rodák zo Stuttgartu Klopp vedie "čierno-žltých" od leta 2008, dvakrát s nimi získal ligový titul aj sa s nimi prebojoval do finále Ligy majstrov 2012/2013. S klubom mal pôvodne platnú zmluvu do roku 2018. V minulej sezóne bola Borussia vicemajstrom, v tejto sa však trápi. Po jeseni bola na chvoste bundesligy, teraz je desiata a prehrala v posledných dvoch dueloch.

Súvisiace články