Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Krásne sólo mladíka z Barcelony! Messi cez kopirák! Kedy sa zjaví po jeho boku?
Zdielať na

Krásne sólo mladíka z Barcelony! Messi cez kopirák! Kedy sa zjaví po jeho boku?

BARCELONA / Médiá v Španielsku o ňom píšu, že je "nuevo Lionel Messi", teda nový Lionel Messi. Produkt slávnej akadémie katalánskeho veľkoklubu La Masia sa volá Carles Alena a hrá za výber Barcelony do 17 rokov.

Fanúšikovia ho mali možnosť vidieť v akcii aj u nás na Slovensku. Mládežníci z Barcelony totiž hrali minulý rok v auguste na turnaji Michalovce Cup a diváci na Zemplíne videli dokonca aj Clásico, keďže tam nechýbal ani Real Madrid. Ten turnaj vyhral, Barcelona aj s Carlesom Alenom v zostave skončila tretia.

Ako cez kopirák...

Alena je kapitánom katalánskeho tímu do 17 rokov a pásku nosí na ľavom rukáve aj v španielskej reprezentácii. O svojom nespornom talente a výnimočných schopnostiach presvedčil v klubovom drese akciou, ktorá bola vernou kópiou tých z dielne Lionela Messiho. Loptu si na polovici súpera prebral za čiarou označujúcou stredový kruh a okamžite sa priamočiaro vydal smerom k bráne. Šikovne sa zbavil protihráča, ktorému nepomohlo ani to, že ho výdatne ťahal za dres a vzápätí ho chcel zastaviť šmýkačkou. Nedalo sa... Nedokázali to ani jeho spoluhráči a Carles Alena poslal loptu ľavačkou z hranice šestnástky presne k pravej žrdi! Uvidíme, kedy prvý raz nazrie aj do kabíny "áčka" Barcelony...

Carles Alena_FC Barcelona U17

twitter.com/futbolbasecatala.cat

Súvisiace články