Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rana pre Liverpool! Legendárny Gerrard definitívne opúšťa Anfield
Zdielať na

Rana pre Liverpool! Legendárny Gerrard definitívne opúšťa Anfield

LIVERPOOL / Steven Gerrard na konci tohto súťažného ročníka opustí anglický futbalový klub FC Liverpool.

V piatok to oznámil samotný hráč, deň po strelení dvoch gólov z pokutových kopov do siete Leicesteru City v 20. kole Premier League (2:2) "Toto je najťažšie rozhodnutie môjho života. Spolu s rodinou sme premýšľali veľmi dlho," citovala britská BBC dlhoročného kapitána "The Reds", ktorý bude v kariére pokračovať mimo najvyššej anglickej súťaže.

Proti Reds nikdy nenastúpi!

"Nebudem hrať za konkurenčný klub. Nikdy by som nedokázal nastúpiť proti Liverpoolu. Moje rozhodnutie je založené na túžbe vyskúšať si niečo nové v kariére i živote. Keď zavesím kopačky na klinec, nechcem mať žiadne výčitky. Odteraz až do posledného kontaktu s loptou v tejto sezóne budem naplno oddaný Liverpoolu. Odovzdám všetko, aby sme vyhrávali zápasy," vyhlásil 34-ročný stredopoliar (nar. 30. 5. 1980). Svoju ďalšiu destináciu nezverejnil, no s najväčšou pravdepodobnosťou v lete zamieri do Spojených štátov amerických. Hovorí sa najmä o záujme Los Angeles Galaxy z Major League Soccer.

Gerrard môže od 1. januára podpísať predbežnú zmluvu, keďže jeho súčasný kontrakt vyprší na konci aktuálnej sezóny. "The Reds" mu v novembri 2014 ponúkli nový, k dohode však neprišlo.

Smutný deň pre Liverpool a Anglicko

"Keď však všetko zvážim, ide o správne rozhodnutie," napísala na sociálnej sieti Twitter ďalšia legenda z Anfieldu Jamie Carragher, ktorý ukončil kariéru v roku 2013.

Steven Gerrard je rodákom z Whistonu na Merseyside. Do FC Liverpool prišiel ako deväťročný, debut v prvom tíme absolvoval v novembri 1998 ako náhradník proti Blackburnu Rovers. V roku 2003 prebral kapitánsku pásku od Samiho Hyypiä.

O dva roky neskôr priviedol "červených" v Istanbule k pamätnému triumfu v Lige majstrov, keď gólom krátko po zmene strán odštartoval nevídaný comeback z 0:3. Liverpool vyrovnal na 3:3 a po rozstrele zo značky pokutového kopu pridal do vitríny piatykrát najcennejšiu európsku klubovú trofej. Nič z toho by sa nestalo, ak by v záverečnom stretnutí skupinovej fázy Gerrard nestrelil jeden zo svojich najslávnejších gólov. "The Reds" vtedy museli zdolať Olympiakos Pireus 1:0 alebo rozdielom dvoch gólov. Liverpool vyhral 3:1, keď jeho kapitán rozhodol halfvolejom spoza šestnástky v 86. minúte. 

Súvisiace články