Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Radosť z futbalu! Na Tahiti získava tím bod aj za prehru
Zdielať na

Radosť z futbalu! Na Tahiti získava tím bod aj za prehru

PAPEETE / Najvyššia futbalová súťaž na ostrove Tahiti odmeňuje tímy aj za prehry.

Víťazný klub získava na tomto najväčšom ostrove Francúzskej Polynézie namiesto tradičných troch bodov až štyri, za remízu dva a prehru jeden.

"Nechceme vidieť nikoho sklamaného. Aj keď niekto prehrá v sezóne všetky zápasy, pri tomto systéme mu nebude svietiť v kolónke získaných bodov nula. Futbal má v prvom rade prinášať radosť," vyhlásil  šéf Tahitskej futbalovej federácie Charles Ariiotima. Na ostrove, ktorý má približne 180 000 obyvateľov, evidovali v minulej sezóne až 15 172 registrovaných hráčov.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ratifikovala nevšedné bodové ohodnotenie ešte v sezóne 2005/2006 a v krajine si získalo veľký úspech. "Odkedy sme prijali tento systém, intenzita zápasov sa zvýšila. To posunulo vpred našu ligu aj reprezentáciu," pochvaľuje si Ariiotima a nehovorí do vetra. Národný tím Tahiti vlani v júni triumfoval na Pohári národov Oceánskej futbalovej konfederácie, čo mu zabezpečilo miestenku na tohtoročnom Pohári konfederácií v Brazílii. Ostrovania tam však po troch zápasoch proti Nigérii, Španielsku a Uruguaju obsadili posledné miesto bez bodu so skóre 1:24.

sita

Súvisiace články