Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Manchester United zničil Liverpool aj gólom z jasného ofsajdu
Zdielať na

Manchester United zničil Liverpool aj gólom z jasného ofsajdu

MANCHESTER / Futbalisti Manchestru United zvíťazili v nedeľňajšom šlágri Premier League nad FC Liverpool jasne 3:0 a natiahli svoju víťaznú sériu v najvyššej anglickej súťaži už na šesť stretnutí.

Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel odohral v drese hostí celé stretnutie.

Skóre 191. derby severozápadu Anglicka otvoril už v 12. min kanonier Wayne Rooney, ešte do prestávky zvýšil vedenie "červených diablov" Juan Mata. Zverenci trénera Brendana Rodgersa boli síce aktívnejší, mali na konte viac streleckých pokusov (celkovo 19:11), no góly padali iba do ich siete. V 71. min korunoval domáci triumf Holanďan Robin van Persie.

United si vďaka dôležitému víťazstvu upevnili tretie miesto v tabuľke, na svojho mestského rivala City majú päťbodové a na vedúcu Chelsea osembodové manko. Liverpool sa po letnej obmene kádra výrazne trápi, patrí mu len deviata pozícia (21 bodov) a pri prípadnom bodovom zisku Tottenhamu môže ešte klesnúť.

V historickej bilancii sa Manchester United zlepšil na 76 výhier, "The Reds" majú na konte 64 úspechov a 51 stretnutí sa skončilo nerozhodne. Od vzniku Premier League v roku 1992 išlo o 45. vzájomné ligové stretnutie dvoch historicky najúspešnejších anglických klubov. Aj toto porovnanie hovorí v prospech United, tri body získali v 24 prípadoch, Liverpool v trinástich.

Súvisiace články