Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Brutalita v Madride! Po bitke pred duelom Atlético - Deportivo zomrel fanúšik!
Zdielať na

Brutalita v Madride! Po bitke pred duelom Atlético - Deportivo zomrel fanúšik!

MADRID / Dnešný poludňajší zápas (výkop o 12:00 h) španielskej La Ligy medzi majstrovským Atléticom Madrid a Deportivom La Coruňa (2:0) mal odpornú predohru. Bola ňou bitka chuligánov z oboch fanúšikovských táborov.

Tá sa odohrala pri štadióne Vicenteho Calderóna už okolo ôsmej hodiny ráno, kde sa do seba s obrovskou brutalitou pustili železnými tyčami, rozbitými fľašami a dokonca aj nožmi asi dve stovky fanúšikov.

Vopred dohodnuté bitky

Ťažké zranenia hlavy utrpel 43-ročný priaznivec Deportiva La Coruňa, ktorého dokonca museli zachraňovať z neďalekej rieky Manzanares. Do nej ho totiž po bitke hodili madridskí chuligáni a z vody, ktorej teplota bola 10 stupňov Celzia, ho vytiahli až miestni hasiči. "Do rieky spadlo mno ľudí. Fanúšikovia sa začali odrazu brutálne biť, bola to hrôza!," vyjadrila sa očitá svedkyňa, ktorá dodala, že veľa z nich si natáčalo bitky na svoje mobily. Stret oboch fanúšikovských skupín mal byť dopredu dohodnutý, čo potvrdila aj polícia. Okrem neho utrpelo ľahké zranenia ďalších jedenásť osôb. Medzi aj jedna policajtka, tá má údajne zlomenú ruku.

Násilná smrť fanúšika po 16 rokoch

Z nemocnice však prišla neskôr tragická správa. Poranenia hlavy sa pre 43-ročného muža ukázali ako fatálne a on zomrel! Podľa vyjadrení polície sa mužom zákona podarilo zatknúť dve osoby, agentúra Europa Press však hovorí až o štrnástich ľuďoch, ktorí skončili v putách. Španielsko je v šoku, takéto brutálne strety totiž v tejto futbalovej krajine nie sú obvyklé. Posledná násilná smrť fanúšika sa tiež odohrala pred bránami štadióna Vicenteho Calderóna, keď tam dobodali 8. decembra 1998 prívrženca Realu Sociedad San Sebastian. "Dnes je jeden z najtragickejších dní španielskeho futbalu," reagoval na udalosti tréner La Corune Victor Fernandes.

Futbal_fanúšikovia_La Coruna_smutní

SITA

Súvisiace články