Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Brazílske média si vymýšľajú, Pelého zdravotný stav sa zlepšuje
Zdielať na

Brazílske média si vymýšľajú, Pelého zdravotný stav sa zlepšuje

SAO PAOLO / Brazíliu zachvátila panika! Legendárneho futbalistu pelého sužujú vážne zdravotné problémy a médiá sa začali predbiehať v tom, kto prinesie bombastickejšiu diagnózu.

Tronjásobného majstra sveta Pelého museli v priebehu novembra už druhýkrát hospitalizovať v nemocnici Alberta Einsteina v brazílskom Sao Paolo.

Pred dvoma týždňami v nej podstúpil operáciu, pri ktorej mu odstránili obličkové kamene. Neutíchajúce bolesti ho však prinútili  podrobiť sa ďalším lekárskym vyšetreniam.

Tie odhalili zápal močových ciest.. "Pelé je nielen pre nás Brazílčanov  legendou, je to kráľ svetového futbalu, Nie je už najmladším, no veríme, že sa zotaví," hovorí jeden z fanúšikov. 

SITA

Žiadna jednotka intenzívnej starostlivosti

Brazílske média informovali, že zdravotný stav Pelého je vážny a preto leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. V stanovisku, ktoré vydalo vedenie nemocnice sa však hovorí, že leží "iba“ na špeciálnom oddelení, kde má viac pokoja.

Ten ale Pelému v posledných rokoch chýbal. Starosti mu robil aj jeho syn Edinho, ktorému za pranie špinavých peňazí z drogovej činnosti hrozí vysoký trest.

Teší sa na sviatky

Legendárny futbalista Pelé sa cíti dobre po zdravotnej stránke a jeho stav sa zlepšil. Pelé využil svoje oficiálne konto na Twitteri a poprel špekulácie, že sa jeho stav zhoršil. "Chcel by som využiť túto príležitosť a oznámiť vám, že sa mi darí dobre. Dnes nie som na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jednoducho ma len dali do špeciálnej izby v nemocnici pre zachovanie súkromia. Teší ma vaša podpora a prejavy lásky. Vďaka Bohu to nie je nič vážne. Už sa teším na blížiace sa sviatky s rodinou a do nového roka vstúpim opäť zdravý. Mám naplánovaných množstvo zahraničných ciest," napísal Pelé na Twitteri.

Súvisiace články