Polojasno
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Niektorí ich toľko nedajú za celú kariéru. Eduardo z Nice dal 5 gólov Guingampu!
Zdielať na

Niektorí ich toľko nedajú za celú kariéru. Eduardo z Nice dal 5 gólov Guingampu!

GUINGAMP / Aj v hokeji by to bol riadny husársky kúsok, vo futbale na vrcholovej úrovni je to však priam unikát. Postaral sa oň brazílsky stredopoliar Carlos Eduardo v službách francúzskeho prvoligistu z Nice. Ten totiž prispel k vysokému víťazstvu na trávniku Guingampu v pomere 7:2 až 5 gólmi!

Domáci, ktorí sú poslední v tabuľke, síce od 8. minúty viedli 1:0, no už o ďalšie štyri 25-ročný "kanárik" vyrovnal skóre parádnym priamym kopom a to ho tak naštartovalo, že bol v ďalšom priebehu duelu nezastaviteľný.

Gól by dal hádam aj z kabíny...

Jeho celé meno znie Carlos Eduardo de Oliveira Alves a v Nice je iba na hosťovaní z FC Porto. Do víkendu mal v najvyššej francúzskej súťaži na konte len jeden gól, svoj nástrel si ale v Guingampe markantne zveľadil. Už do prestávky zaznamenal hetrik, čo sa hráčovi Nice podarilo v lige po 10 rokoch. Eduardovi to ale nestačilo a po návrate z kabín rozvlnil sieť domácich ešte dva razy! V tomto storočí sa tak stal iba šiestym futbalistom, ktorý dokázal streliť v niektorej z elitných líg v jednom zápase až päť gólov.

Carlos Eduardo_Nice_radosť

SITA