Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvadsaťjednotka zabojuje v baráži o ME s Talianskom
Zdielať na

Dvadsaťjednotka zabojuje v baráži o ME s Talianskom

Zdroj: sfz, Slovensko 21 vs Gruzínsko 21

NYON / Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov nastúpia v baráži o účasť na budúcoročných majstrovsvách Európy v Česku proti rovesníkom z Talianska.

Rozhodol o tom piatkový popoludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Prvý zápas sa uskutoční 8. októbra na Slovensku, odveta je na programe o necelý týždeň neskôr 14. 10. na Apeninskom polostrove.

Zverenci Ivana Galáda síce vyhrali svoju kvalifikačnú skupinu, no na základe koeficientu sa nezmestili medzi sedem najlepších víťazov skupín a pri žrebe boli nenasadení. Do rebríčka sa počítali zápasy kvalifikácie i záverečného turnaja kontinentálneho šampionátu 2011, výsledky kvalifikácie i záverečného turnaja ME 2013 a rezultáty z aktuálneho kvalifikačného cyklu. Štart na ME 2015 má istý len domáci usporiadateľ. Zvyšných sedem účastníkov vzíde z baráže, kam sa kvalifikovali desiati víťazi základných skupín a štyri najlepšie národné výbery z druhých miest po zohľadnení ich výsledkov s prvým, tretím, štvrtým a piatym tímom konkrétnej skupiny.

Mladí reprezentanti "azúrovej squadry" vyhrali 9. skupinu s bilanciou 6 víťazstiev - 0 remíz - 2 prehry, keď neuspeli doma s Belgičanmi a v Srbsku. Slovenská "dvadsaťjednotka" nastúpila proti talianskej v auguste minulého roka v medzištátnom prípravnom stretnutí v Senci. Pri Slnečných jazerách zvíťazili hostia 4:1, keď domáci dohrávali oslabení o Dionatana Teixeiru vylúčeného v závere prvého polčasu. Talianov vedie ako hlavný tréner Luigi Di Biagio.

Kontinentálny šampionát "dvadsaťjednotiek" bude 17. - 30. júna 2015 v Prahe, Olomouci a Uherskom Hradišti. Obhajcom titulu sú mladí Španieli, ktorí sa v play-off stretnú so Srbmi. Zaujímavo vyznieva aj dvojica Holandsko - Portugalsko. "Oranjes" skončili v "slovenskej" 3. skupine na druhom mieste, Portugalci bez jediného zaváhania ovládli 8.

Dvojice v baráži kvalifikácie o postup na ME 2015 futbalistov do 21 rokov:

SLOVENSKO - Taliansko
Francúzsko - Švédsko
Dánsko - Island
Anglicko - Chorvátsko
Holandsko - Portugalsko
Ukrajina - Nemecko
Srbsko - Španielsko

Súvisiace články