Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zreľákova víťazná hlavička v Tilburgu zariadila dvadsaťjednotke postup!
Zdielať na

Zreľákova víťazná hlavička v Tilburgu zariadila dvadsaťjednotke postup!

TILBURG / Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov zvíťazili 1:0 (0:0) nad holandskými rovesníkmi v pondelkovom stretnutí v Tilburgu v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015 hráčov tejto vekovej kategórie do Česka.

Zverenci Ivana Galáda ako prvé mužstvo 3. skupiny postúpili do baráže, kam sa kvalifikujú len víťazi desiatich skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest. Usporiadateľ kontinentálneho šampionátu má istý štart na podujatí. Jediný gól stretnutia v "krajine tulipánov" dosiahol v 72. min hlavičkou útočník MFK Ružomberok Adam Zreľák.

Žreb play-off je na programe v piatok 12. septembra o 14.00 h vo švajčiarskom Nyone. Prvé súboje sa potom uskutočnia 8. a odvety 14. októbra.

Výsledok - 3. skupina:

Holandsko "21" - Slovensko "21" 0:1 (0:0)
Gól: 72. Zreľák, ŽK: 18. Hendrix - 64. Duda, 85. Škvarka, rozhodoval: Estrada (Šp.)

Holandsko: Hahn - Ligeon, Rekik, Van Aken, Aké - Van Ginkel, Hendrix (77. Sinkgraven), Trindade de Vilhena - Promes (56. Manu), Castaignos, Hupperts (82. Boetius)
Slovensko: Rusov - Pauschek, Hudák, Niňaj, R. Mazáň - Hrošovský (90. T. Malec), Lásik - Paur, Duda (85. Škvarka), Schranz - Zreľák

Úvod duelu nepriniesol veľa vzruchu. Hráči oboch tímov si uvedomovali dôležitosť tohto stretnutia, ale dominantnejší na ihrisku boli hostia. Prvú väčšiu možnosť mali Slováci v 24. min, keď strelu Hrošovského zblokoval až tesne pred bránkovou čiarou jeden z Holanďanov. Už o tri minúty sa dostal k odrazenej lopte po rohovom kope Niňaj a jeho prudký pokus z veľkej diaľky len tesne minul ľavú žrď. Krátko pred koncom prvého polčasu mohli udrieť domáci, ktorí sa dostali do mierneho tlaku. Strelu Trindadeho de Vilhenu však stihol zblokovať jeden z protihráčov.

Po polčasovej prestávke mal tutovku na kopačke Duda, ale vychytal ho Hahn. Holandský brankár sa zaskvel aj pri hlavičke Hudáka po rohu i ďalšej veľkej šanci Schranza. Slováci sa dočkali v 72. min, keď na center Hrošovského skákali Schranz i Zreľák a druhý spomenutý útočník Ružomberka poslal loptu hlavičkou aj s prispením brvna za bránkovú čiaru - 0:1. "Galádovci" si už do konca duelu postrážili zaslúžené najtesnejšie víťazstvo i postup do baráže.

Súvisiace články