Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Čo to sakra stojí?! Zlatan poslal 30 tisíc libier tímu mentálne postihnutých!
Zdielať na

Čo to sakra stojí?! Zlatan poslal 30 tisíc libier tímu mentálne postihnutých!

Zdroj: sita, Ibrahimovič PSG

PARÍŽ / Futbalista Zlatan Ibrahimovič daroval 30 tisíc libier pre švédsky národný tím mentálne postihnutých. Reprezentácia "Tre Kronor" sa síce prebojovala na futbalový svetový šampionát mentálne postihnutých do Brazílie (INAS World Cup), ale nemala financie na cestu a pobyt v dejisku turnaja.

Koľko to stojí?

Podľa švédskeho periodika Dagens Nyheter asistent švédskej reprezentácie Stefan Jonsson pôvodne chcel požiadať Ibrahimoviča, aby im daroval dres, ktorý by následne vydražili a získali tak potrebné financie. Jonsson povedal, že kanonier Paríža Saint-Germain zareagoval slovami: "Na čo ti je sakra môj dres? Koľko to stojí?"

On nepostúpil, im šampionát doprial!

Keď mu odpovedal, že 350-tisíc švédskych korún, 32-ročný rodák z Malmö si vypýtal od asistenta číslo účtu a požadovanú sumu uhradil. "Futbal by mal hrať každý bez ohľadu na pohlavie či zdravotné postihnutie. Keď sme nepostúpili na majstrovstvá sveta, bol som veľmi sklamaný. Preto, keď som počul o "neznámom tíme", povedal som si, že chcem urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby mohol zažiť svetový šampionát," uviedol Zlatan Ibrahimovič pre portál svenskfotboll.se.

Súvisiace články