Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Fabregas dáva za Chelsea len krásne góly. Ferencváros pokoril po super sóle!
Zdielať na

Fabregas dáva za Chelsea len krásne góly. Ferencváros pokoril po super sóle!

BUDAPEŠŤ / Svoj prvý gól po prestupe z Barcelony do FC Chelsea dal španielsky reprezentant Cesc Fabregas 30. júla na pôde holandského tímu Vitesse Arnhem. Dal ho naozaj štýlovo, krásnou strelou z priameho kopu. Včera strelil v drese "The Blues" druhý a opäť nádherný. Aj keď z úplne iného súdka...

V Holandsku, kde Chelsea v príprave zvíťazila nad Vitesse 3:1, zvyšoval v 24. minúte na 2:0 technickou strelou ponad múr. Pozrieť si to môžete TU. Včera sa Londýnčania predstavili v Budapešti, kde si ich miestny Ferencváros pozval na otvorenie nového štadióna Groupama Arena s kapacitou 23 700 divákov. Jeho výstavba stála 46,7 milióna eur.

Čerešnička na šľahačke...

Anglický favorit prekvapujúco prehrával s 28-násobným majstrom Maďarska od 17. minúty po góle 35-ročného Zoltána Geru, hráča zo skúsenosťami z Premier League (West Bromwich Albion). Šesť minút po prestávke vyrovnal skóre Ramires a deväť minút pred koncom sa postaral o čerešničku na šľahačke rozhodujúcim zásahom Cesc Fabregas. Ten si po autovom vhadzovaní prevzal loptu v rohu ihriska a pustil sa neohrozene smerom k bráne Fradi. Najprv sa obtočil okolo jedného protihráča a potom z ďalších piatich urobil štatistov. Krásny slalom navyše zakončil gólovou strelou!

Mourinho bol spokojný

I preto mohol kouč FC Chelsea José Mourinho po zápase spokojne vravieť: "Hovoril som pred stretnutím mojim hráčom, že pre Ferencváros to je vzhľadom na otvorenie nového štadióna historický deň. Bojovali sme o výsledok až do poslednej minúty a skončilo sa to pre nás dobre." Jeho tím odohrá generálku pred štartom Premier League v utorok proti španielskemu San Sebastianu. Anglickú ligu potom otvoria v pondelok 18. augusta na ihrisku nováčika z Burnley.

Cesc Fabregas_súboj_FC Chelsea

SITA

Súvisiace články